Ελλαδα

Μετράει πληγές ο Βόλος - Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Εκτεταμένες οι ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετράει πληγές ο Βόλος - Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Κακοκαιρία Daniel: Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό - Εκτεταμένες οι ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα

Κατέρρευσε, σήμερα το πρωί, και η μεγάλη γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά στην περιοχή του Αλμυρού. Πρόκειται για μία ακόμη γέφυρα στη Μαγνησία η οποία δεν άντεξε στην πίεση των τεράστιων όγκων νερού που κατέβασε ο χείμαρρος από το όρος Όθρυς.

Η γέφυρα που βρίσκεται στον Αλμυρό και συνέδεε τον Αλμυρό με τον Πλάτανο, αποτελούσε μέρος του δρόμου Αλμυρού-Σούρπης και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcje6fm5541)

Διακόπηκε κάθε οδική σύνδεση με το Νότιο Πήλιο

Πριν λίγη ώρα, κατέρρευσε και η γέφυρα του Βρύχωνα στα Κάτω Λεχώνια του Βόλου, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας, αφού βρίσκεται στον δρόμο Βόλου-Αγριάς-Νοτίου Πηλίου, αποκόπτοντας κάθε εναλλακτική διαδρομή προς τις περιοχές της νότιας Μαγνησίας.

Η γέφυρα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου που κατεβαίνει από τις πλαγιές του Πηλίου από τον Άγιο Λαυρέντιο και τη Δράκεια, αφού από το πρωί η περιοχή επλήγη με ιδιαίτερα μεγάλη σφοδρότητα από νέα νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρασύρουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αφήνοντας πίσω τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και υποδομές.

Οι καταστροφές στο οδικό δίκτυο είναι βιβλικές, αφού δεν μπορεί να κινηθεί κανείς προς το Νότιο Πήλιο όπου έπεσε γέφυρα στην Μπούφα ή έχουν κλείσει οι δρόμοι από κατολισθήσεις σε εκατοντάδες σημεία ή έχουν καταστραφεί και χαθεί στη θάλασσα από τη μανία της θεομηνίας.

Υπερχείλισε ο Κραυσιδώνας στον Βόλο

Υπερχείλισε και πάλι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας μέσα στην πόλη του Βόλου, εξαιτίας της νέας νεροποντής που από το πρωί σαρώνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το ποτάμι ξεπέρασε τα όριά του από το ύψος της γέφυρας στη Γιάννη Δήμου και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, σπίτια και επιχειρήσεις από την περιοχή της Χιλιαδούς και συνεχίζει μέχρι τις εκβολές του.

Μετράει πληγές ο Βόλος - Κατέρρευσε και η γέφυρα του Ξηριά στον Αλμυρό

Ήδη, στις παρόχθιες οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη έχουν παρασυρθεί δεκάδες αυτοκίνητα και τα νερά επεκτείνονται προς τις συνοικίες της Κηφισιάς στην Παρασκευοπούλου, σε όλη τη Χιλιαδού, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Παπαδιαμάντη, τα Παλαιά, τους Αγίους Αναργύρους και έχουν κλείσει όλες οι γέφυρες του χειμάρρου.

Έχει διακοπεί η κίνηση αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές και η σύνδεση του κέντρου του Βόλου με τη Νέα Ιωνία.

Μετράει τις πληγές του ο Βόλος - Νέα απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Βόλος είναι χωρίς υδροδότηση και πόσιμο νερό για τρίτη ημέρα και οι Αρχές δίνουν αγώνα για να δώσουν ανάσες ζωής σε μία πόλη που προσπαθεί να επανέλθει σε ένα στοιχειώδες επίπεδο κανονικότητας, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πρωτόγνωση κακοκαιρία, ενώ σταδιακά αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcf9kptq0ah)

Ο Δήμος Βόλου με συνεργεία διανέμει χιλιάδες μπουκάλια πόσιμου νερού στους πολίτες με οργανωμένη διανομή σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος κατήγγειλε ότι ορισμένοι πωλούν νερό σε υψηλές τιμές χαρακτηρίζοντάς τους ως μαυραγορίτες.

Με μήνυμα του 112, στις 09:37 δόθηκε εντολή για νέα παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε όλη τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, διότι καταβάλλονται προσπάθειες να διανοιγούν οι δρόμοι που καλύπτονται από τα βουνά λάσπης και τις φερτές ύλες και να καθαριστούν φρεάτια και αποχετευτικό δίκτυο που δεν άντεξαν στους τεράστιους όγκους νερού που έπεσαν στην περιοχή και κατέβασαν οι χείμαρροι από το Πήλιο.

Οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου και πάλι δεν στάθηκε δυνατόν να λειτουργήσουν, αφού οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και δεκάδες λεωφορεία έχουν βουλιάξει στις λάσπες και παραμένουν αποκλεισμένα. Η πόλη εξακολουθεί να είναι χωρίς ταξί, υπεραστικές συγκοινωνίες και τρένα.

Κλειστή παραμένει σχεδόν στο σύνολό της και η αγορά του Βόλου, ενώ έγινε γνωστό ότι όσες επιχειρήσεις καταφέρουν να λειτουργήσουν θα πρέπει να κλείσουν στις 6 το απόγευμα για προληπτικούς λόγους.

Μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί όλες οι υποδομές στην πόλη του Βόλου και τα προάστια, όπως το λιμάνι και οδικές αρτηρίες που οδηγούν έξω από την πόλη.

Ζημιές έχουν προκληθεί και σε αρχαιολογικούς χώρους τεράστιας αξίας και σημασίας, όπως στις νεολιθικές ανασκαφές στο Διμήνι και το Αρχαίο Θέατρο, ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου και το Μουσείο-Συγκρότημα Τσαλαπάτα επλήγησαν από ανυπολόγιστες ζημιές, αφού καλύφθηκαν από τόνους λάσπης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcdtd8g93rd)

Χάος στο Πήλιο και στην υπόλοιπη Μαγνησία

Χάος επικρατεί στη Μηλίνα, στο Χόρτο, στα Καλά Νερά, στον Πλατανιά, στην Άφησσο, στα Άνω και Κάτω Λεχώνια στην κατεύθυνση προς το Νότιο Πήλιο όπου έχουν χαθεί δρόμοι, σπίτια και αυτοκίνητα και είναι αδύνατη η επικοινωνία και η χερσαία προσέγγιση.

Ανάλογες εικόνες υπάρχουν και στο Ανατολικό Πήλιο με χειρότερα πληγείσες περιοχές τον Άγιο Ιωάννη, το Παπά Νερό και το Χορευτό, όπως και στην Τσαγκαράδα.

Μεγάλες καταστροφές έχει υποστεί και η Μακρυνίτσα όπου μεγάλες ποσότητες νερού παρέσυραν σπίτια και αυτοκίνητα από το πάρκινγκ στην Μπράνη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvc26p9w9ny1)

Ήδη στην περιοχή βρίσκεται κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, που συντονίζει τις προσπάθειες για την επαναφορά στην κανονικότητα της περιοχής, ενώ συνδράμουν δυνάμες από όλη την Ελλάδα που έχουν μεταφερθεί από τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα και μαζί τους εκατοντάδες εθελοντικές ομάδες όπως από τη Μεσσηνία και την Ήπειρο.

Στη Μαγνησία επιχειρούν 160 πυροσβεστικά οχήματα, 400 πυροσβέστες και 5 ΕΜΑΚ από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στον Βόλο και στη Μαγνησία βρίσκονται και δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, τη Βρετανία και άλλες χώρες και καταγράφουν τις εικόνες χάους που προκλήθηκαν στην περιοχή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ