Ελλαδα

Εντοπίστηκε νεκρός ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στον Δομοκό - 4 οι νεκροί από την κακοκαιρία

O άτυχος άνδρας βρέθηκε σε ρέμα καταπλακωμένος από φερτά υλικά

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η γέφυρα του ποταμού Ενιπέα στην Καρδίτσα
Η γέφυρα του ποταμού Ενιπέα στην Καρδίτσα © EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κακοκαιρία Daniel: Τέσσερις οι νεκροί από την κακοκαιρία - Τέσσερις αγνοούμενοι μόνο στη Μαγνησία

Nεκρός βρέθηκε ο 49χρονος κτηνοτρόφος από το Πετρωτό Δομοκού, ο οποίος αγνοούνταν τα τελευταία 24ωρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία Daniel σε τέσσερις.

Ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε από ρέμα κοντά στον οικισμό, καταπλακωμένος από φερτά υλικά λόγω των χειμάρρων που προκάλεσαν ανυπολόγιστη καταστροφή στην περιοχή.

Για τη ανάσυρση επιχείρησαν 6 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ και η σορός του 49χρονου παρελήφθη

Ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Δυστυχώς οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον τραγικότερο τρόπο.

4 αγνοούμενοι στη Μαγνησία

Υπενθυμίζεται ότι από την κακοκαιρία έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι δύο άνθρωποι στη Μαγνησία και ένας στην Καρδίτσα. Χτες, ανασύρθηκε νεκρή μία 87χρονη γυναίκα στη Μαγνησία και ένας 82χρονος που αγνοούνταν στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.

Το πρωί της Τρίτης έχασε τη ζωή του στη συνοικία της Αγίας Αικατερίνης στον Βόλο ένας 51χρονος, όταν καταπλακώθηκε από τοιχίο που υποχώρησε από τα ορμητικά νερά.

Εκτός από τους δύο νεκρούς, στη Μαγνησία υπάρχουν και 4 αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων, ένα ζευγάρι 35χρονων Αυστριακών των οποίων η τύχη αγνοείται, καθώς το σπίτι που παραθέριζαν στα Ποτιστικά του Νοτίου Πηλίου παρασύρθηκε από τους χειμάρρους, ενώ οι ίδιοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Ανησυχία για τους κατοίκους του Παλαμά Καρδίτσας

Βιβλική είναι η καταστροφή στην Καρδίτσα, όπου πριν από λίγο εστάλη μήνυμα από το 112 στις περιοχές Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Κόρδα, Μαραθέα και Αγία Τριάδα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανθρώπων σε χωριά του δήμου Παλαμά Καρδίτσας, οι οποίοι έχουν βρει καταφύγιο κυριολεκτικά στις στέγες των σπιτιών τους, τα οποία έχουν καλυφθεί από το νερό.

Στο σημείο βρίσκονται στελέχη της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ειδική ομάδα με βατραχανθρώπους μεταβαίνει στη Θεσσαλία.

Απεγκλωβισμός πολιτών από τον στρατό στον Βλοχό Καρδίτσας
Απεγκλωβισμός πολιτών από τον στρατό στον Βλοχό Καρδίτσας © Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από την έντονη βροχόπτωση. Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που παιδιά απομακρύνονται με σωσίβιο απο σπίτι που έχει βυθιστεί στα νερά.

Παλαμάς Καρδιτσας ..Απίστευτες ποσότητες νερού...τραγικές εικονες‼️🌊 Πηγη-Giannis Xatzis

Posted by Weather News Greece on Wednesday, September 6, 2023

H στιγμή που καταρρέει σπίτι:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcky8gvbomp)

Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων και Μουζακίου. Ενδεικτική είναι η εικόνα από κτίριο στο Μουζάκι που έχει αναποδογυρίσει στο νερό.

Το πρώτο ΣΟΚ της ημέρας

Posted by Γιώργος Δ. Καλλιώρας on Wednesday, September 6, 2023

Κατέρρευσαν δέκα σπίτια στο Μορφοβούνι του δήμου Πλαστήρα - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Κυψέλη

Στο Μορφοβούνι του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κατέρρευσαν δέκα σπίτια, ενώ αλλά έχουν υποστεί ζημιές. Απεγκλωβίστηκε άτομο με αναπηρία από ισόγειο σπιτιού που είχε καταρρεύσει.

Το δίκτυο ύδρευσης είναι σχεδόν κατεστραμμένο, όπως και τα οδικά δίκτυα.

Στον ορεινό δήμο Αργιθέας δεν υπάρχει ρεύμα και τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανατολική Αργιθέα, καθώς και η μισή ενότητα Αχελώου. Η Δυτική Αργιθέα είναι αποκομμένη προς το Μουζάκι διότι έπεσε η γέφυρα Αργύρη. Επίσης, κόπηκε και ο δρόμος στο χωριό Αργιθέα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcl1y7r4ag1)

Περίπου 200 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στην Κυψέλη. Αυτοκίνητο προσεγγίζει το χωριό, ενώ υπάρχει ένα κομμάτι που θέλει τρακτέρ.

Ήδη ο δήμος έχει μεριμνήσει ώστε να μεταφερθούν όλοι όσοι επιθυμούν στους Σοφάδες με λεωφορείο, γιατί ζήτησαν οι ίδιοι να φιλοξενηθούν σε συγγενικά πρόσωπα. Προβλήματα υπάρχουν και στο Ερμήτσι.

Επίσης, έχουν δεσμευτεί πάνω από 100 δωμάτια στα Λουτρά Σμοκόβου για να φιλοξενηθεί κόσμος αν το επιθυμεί.

Δραματικές μαρτυρίες από τα χωριά της Καρδίτσας: «Τα νερά ανεβαίνουν»

Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε η κ. Ρίτα Μπαλαδήμα, κάτοικος του Παλαμά στην ΕΡΤ.

«Το νερό μέσα σε μια ώρα έχει ανέβει άλλα έξι σκαλιά. Είμαστε 20 άτομα, από αυτά τα 10 είναι παιδιά ηλικίας 2 έως 12 ετών. Είμαστε σε γειτονικό σπίτι, το δικό μας το πήρε το νερό. Περιμένουμε βοήθεια. Προσπαθούσαμε πολύ ώρα να επικοινωνήσουμε με το 112, τελικά τους βρήκαμε, είπαν ότι σημείωσαν το συμβάν και ειδοποίησαν την πυροσβεστική Λάρισας. Είναι πάρα πολλά σπίτια πλημμυρισμένα και υπάρχουν και ηλικιωμένοι (…) Οι περισσότεροι έχουν πάει στα πιο ψηλά σπίτια. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να φύγουμε. Έχουμε εγκλωβιστεί (…) Αυτή τη στιγμή δεν βρέχει. Ανεβαίνουν όμως τα νερά, ανεβαίνει η στάθμη. Όταν ήρθαμε εμείς τέσσερις το πρωί ήταν στο ενάμισι μέτρο και τώρα έφτασε πάνω από δύο μέτρα, εδώ που είμαστε» είπε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvchi35oprg1)

Δραματική είναι η εικόνα που μεταφέρει ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν 90 άτομα εγκλωβισμένα σε μια εκκλησία στο βουνό.

«Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή... προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες», λέει συγκλονισμένος, τονίζοντας πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στον νομό.

Παρόμοια και η εικόνα που δίνει ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος κοινότητας Μεταμόρφωσης Καρδίτσας: «Τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Γύρω στα 40 άτομα βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα και έχω καλέσει την ΕΜΑΚ αλλά πού να τους πάει, αφού παντού τριγύρω μας γίνεται χαμός. Και εμείς είμαστε καμιά 20αριά άτομα πάνω στη γέφυρα, εγκλωβισμένοι, χωρίς φαγητό, χωρίς τίποτα, μούσκεμα. Έχουμε 3 άτομα σε ένα σπίτι, πάει κάποιος με βάρκα να τους βγάλει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ