Ελλαδα

Δραματικές στιγμές στην Καρδίτσα: Ανέβηκαν στις στέγες οι κάτοικοι για να σωθούν

Το νερό έχει σκεπάσει σπίτια - Ζητούν ελικόπτερα για να απεγκλωβιστούν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To νερό έφτασε μέχρι τις στέγες των σπιτιών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας
To νερό έφτασε μέχρι τις στέγες των σπιτιών στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας © Facebook/Μεταμορφωση Καρδιτσας - Κουρτικι

Απόκοσμες εικόνες στον δήμο Παλαμά Καρδίτσας, με το νερό να έχει σκεπάσει στην κυριολεξία κατοικίες και τους πολίτες να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια

Σχεδόν το σύνολο των χωριών του κάμπου της Καρδίτσας είναι κάτω από το νερό από τη έντονη βροχόπτωση, ενώ τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα λόγω της κακοκαιρίας Daniel συνεχίζονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σε πολλά χωριά στον δήμο Παλαμά οι άνθρωποι βρίσκονται πάνω σε στέγες ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια. Πλημμυρισμένα είναι χωριά και στους δήμους Καρδίτσας και Σοφάδων.

Posted by Takis Kwstas Tsioukas on Wednesday, September 6, 2023

Παλαμάς καρδιτσας 2023

Posted by Lambros Bal on Wednesday, September 6, 2023

Έχει ζητηθεί παρέμβαση από τις ένοπλες δυνάμεις και την ΕΜΑΚ, ενώ ζητούνται και ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

Η εικόνα στην πόλη της Καρδίτσας είναι καλύτερη, αλλά άρχισε να βρέχει και πάλι καταρρακτωδώς, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους.

Το αγαπημένο μας χωριό πλημμύρισε ξανά. Πόνος και απόγνωση. Εκπέμπουμε SOS περίπου 60 άτομα εκβλωβισμενα στον όροφο του Κοινοτικού γραφείου και άλλοι 10 σε σκεπές σπιτιών. Σώστε μας.

Posted by Μεταμορφωση Καρδιτσας - Κουρτικι on Wednesday, September 6, 2023

«Είμαστε 14 άτομα σε μια οικοδομή»

Ο κ. Τάσος από τον Παλαμά Καρδίτσας, μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι από τις 4 παρά 20 τα ξημερώματα της Πέμπτης τα νερά ξεκίνησαν να μπαίνουν στον Παλαμά.

«Από τις 4 παρά 20 έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή με όλη τη γειτονιά βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή, έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου μπροστά, στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται. Περνούν νερά μέσα. Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», είπε αρχικά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcczqx1qu5d)

Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

Δραματική έκκληση απηύθυνε μέσω του OPEN η κυρία Θεοδώρα Ζάνη για 12 άτομα που είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Αγία Τριάδα Καρδίτσας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cvcetdeggq21)

Μια άλλη κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας μίλησε στο MEGA αναφέροντας ότι έχει εγκλωβιστεί.

«Θέλουμε ΕΜΑΚ, δεν θα σωθούμε εμείς από εδώ. Είμαστε εγκλωβισμένοι στο σπίτι, έξω έχει 1,5 μέτρο νερό. Θέλουμε βάρκα δεν βγαίνουμε από εδώ, θα πνιγούμε. Είναι μονοκατοικία το σπίτι με 3 σκαλοπάτια, αλλά έχει μπει μέσα νερό μέχρι το γόνατο. Ξημερώσαμε από τις 4.15 χωρίς να έχουμε ειδοποιηθεί από πουθενά και από τίποτα,. Δεν βρέχει αλλά έχει σπάσει ένα ποτάμι στην είσοδο του χωριού προς Ιτέα και από εκεί έρχεται όλο αυτό το νερό», είπε αρχικά.

«Εδώ που είμαι εγώ έχει πάρα πολλά σπίτια, εδώ και μία ώρα ανεβάζω στο Facebook έκκληση για βοήθεια. Είμαστε στον Παλαμά κοντά στις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Είμαστε 3 άτομα. Θέλουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ρεύμα από το ξημέρωμα, δεν θα έχω μπαταρία στο κινητό σε λίγο», τόνισε η κάτοικος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ