Ελλαδα

Η κακοκαιρία Daniel «χτυπά» την πόρτα Φθιώτιδας και Εύβοιας

Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία Elias
Κακοκαιρία Elias © Eurokinissi

Κακοκαιρία Daniel: Προβλήματα σε Φθιώτιδα και Εύβοια - Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

Σοβαρά προβλήματα σημειώνονται σε Φθιώτιδα και Εύβοια, από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Η μετακίνηση της καταιγίδας δυτικότερα, από τον νομό Μαγνησίας προς την Καρδίτσα, έχει μεταφέρει τα προβλήματα αυτή την ώρα στο οροπέδιο του Δομοκού στη Φθιώτιδα ενώ παράλληλα σημαντικά προβλήματα σημειώνονται στην ανατολική και βόρεια πλευρά της Εύβοιας.

Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος του Δομοκού, καθώς όλοι οι χείμαρροι έχουν φουσκώσει και τα νερά έχουν πέσει στην περιοχή του Νέου Μοναστηρίου και της Σοφιάδας. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Πετρίλια που είναι κοντά στο Νέο Μοναστήρι. Έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές σε πλημμυρισμένες αποθήκες και διάσπαρτες αγροικίες.

Στην ανατολική Φθιώτιδα στην περιοχή της Πελασγίας ο χείμαρρος από την Πελασγία προς τη θάλασσα έκοψε τη συγκοινωνία στον δρόμο Πελασγία - Γλύφα και πλημμύρισε την περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο ΠΑΚΟ. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η συγκοινωνία.

Σοβαρά προβλήματα στην Εύβοια - Ποιες περιοχές πλήττονται περισσότερο

Στην ανατολική Εύβοια και στον δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας 'Αννας οι χείμαρροι από την Αγία 'Αννα και μέχρι την Ιστιαία έχουν γίνει ποτάμια και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο και έχουν προκαλέσει ζημιές σε τεχνικά έργα και υποδομές. Στο Μετόχι από τις πρώτες πρωινές ώρες δίδεται μία πραγματική μάχη από τους πυροσβέστες αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Αυτή την ώρα τα χωριά Σπαθάρι, Πύλη, Αγία 'Αννα, Στροφιλιά και Μετόχι στην Βόρεια Εύβοια δέχονται τεράστιες ποσότητες νερού που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε δρόμους, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και σπίτια καθώς φουσκώνουν τα ποτάμια και οι χείμαρροι κατεβάζουν φερτά υλικά.

Παρόμοιες εικόνες και στην Κάρυστο, στην παραλία Αλμυροπόταμος στη Νότια Εύβοια όπου τουριστικές εγκαταστάσεις μετρούν πολλές ζημιές. Και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, όπου έγιναν και αρκετές επεμβάσεις από την πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα ενώ μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα σημεία και προσπαθούν να καθαρίσουν κυρίως τους δρόμους.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν με αντλήσεις νερών σε όλο το μέτωπο ενώ από νωρίς το πρωί, ειδικά στην Βόρειο Εύβοια, έφτασαν ενισχύσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία απεστάλησαν από την Λαμία.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο ανατολικό και βόρειο τμήμα του νησιού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ