Ελλαδα

Σε ετοιμότητα η ιατροδικαστική υπηρεσία υπό τον φόβο αύξησης των νεκρών

Ύστερα από εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμύρες στη Λάρισα
Πλημμύρες στη Λάρισα © Eurokinissi

Κακοκαιρία Daniel: Σε ετοιμότητα η ιατροδικαστική υπηρεσία - Ύστερα από εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας από το μεσημέρι της Πέμπτης, ύστερα από εντολή των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς δεν αποκλείεται ο αριθμός των θυμάτων να εκτιναχθεί με βάση τις πρώτες, πρόχειρες εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες της Athens Voice, η εντολή που έχει δοθεί είναι να τεθεί σε λειτουργία, εάν χρειαστεί, το ίδιο μοντέλο με αυτό των Τεμπών. Δηλαδή, εάν υπάρξει μεγάλος αριθμός θυμάτων, ιατροδικαστές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να μεταβούν στο νεκροτομείο της Λάρισας, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στις ιατροδικαστικές εξετάσεις και εκθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες πιστοποίησης των αιτιών θανάτου και των στοιχείων των θυμάτων.

Αναμένεται κατακόρυφη αύξηση των νεκρών 

Όλες οι ενδείξεις των υπευθύνων των συναρμόδιων υπουργείων, οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα τις επόμενες 48 ώρες. Ειδικά στον Παλαμά και την Μεταμόρφωση και πέντε ακόμη μικρά χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, όπου το νερό έχει ξεπεράσει και τα τρία μέτρα, οι αρχές θεωρούν πως πρόκειται να έρθουν αντιμέτωπες με θλιβερές εξελίξεις.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την παροχή ειδικού φορτηγού-ψυγείου, όπως συνέβη στην περίπτωση των Τεμπών, προκειμένου να τοποθετούνται προσωρινά οι σοροί των θυμάτων, αφού κανένα νοσοκομείο ή και ιατροδικαστική υπηρεσία της χώρας δεν έχει τέτοια δυναμική ώστε να αντέξει την διαχείριση μεγάλου αριθμού σορών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.