- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπουρδαλάκης εξηγεί γιατί θεώρησε ότι η ΠτΔ δεν μπορούσε να πάει στην Καλαμάτα
Οι δηλώσεις του στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη μετά το φραστικό επεισόδιο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ναυάγιο στην Πύλο: Τι δήλωσε ο Άρης Σπουρδαλάκης της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα.
Συνέχεια στο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και μελών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα δόθηκε μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρέθηκε χθες στο λιμάνι της Καλαμάτας προκειμένου να επισκεφθεί τους μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στην Πύλο, όταν δέχθηκε φραστική επίθεση από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους, παρότι οι ίδιοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν.
Το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Άρης Σπουρδαλάκης, σε δηλώσεις του στο ΚΟΝΤΡΑ TV και την Αναστασία Γιάμαλη, επιχείρησε να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:
«Εμείς δεν είχαμε κανένα σκοπό να αντιπαρατεθούμε πόσο μάλλον να επιτεθούμε σε καμία κυρία Σακελλαροπούλου. Βρεθήκαμε εκεί ως νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί για να συμπαρασταθούμε στους επιζώντες αυτού του τραγικού ναυαγίου. Εκπλαγήκαμε που βρέθηκε η πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σημείο σε μια λογική που μας θύμησε τα Τέμπη.
»Σε μια τέτοιου μεγέθους τραγωδία θεωρήσαμε πως θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός από μια πολιτειακή παράγοντα που πριν από μερικές μέρες φωτογραφιζόταν στον φράκτη του Έβρου. Εκτιμάμε ότι ήταν για άλλη μια φορά ένα σόου».
O «επαγγελματίας διαδηλωτής» του ΣΥΡΙΖΑ που είχε φραστικό επεισόδιο με την ΠτΔ - Η ντουντούκα της Κωνσταντοπούλου και η επίθεση σε πολιτικό γραφείο
Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μετά το επεισόδιο στα social media, δείχνουν ότι ο ένας από τα δύο μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας είναι ο φοιτητής με την αφάνα που κρατούσε μια ντουντούκα δίπλα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, όταν η τελευταία ήταν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του αναδημοσίευσε παλαιότερα δημοσιεύματα για τον νεαρό που είχε το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Σακελλαροπούλου, ενώ όπως φαίνεται, ήταν από αυτούς που είχαν προσαχθεί από τις Αρχές για την εισβολή στο πολιτικό του γραφείο το 2014.
Μέσα στο πένθιμο κλίμα που επικρατεί…
— Varvitsiotis Miltiadis (@MVarvitsiotis) June 14, 2023
Όλα γύρω αλλάζουν και κάποιοι παραμένουν επαγγελματίες διαδηλωτές και καταληψίες. pic.twitter.com/z4DcLweLY2
Ναυάγιο στην Πύλο: Πώς απάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την αποδοκίμασαν
Φραστικό επεισόδιο μεταξύ της κ. Σακελλαροπούλου και μελών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της στο λιμάνι της Καλαμάτας. Κάποιοι από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί επιτέθηκαν φραστικά στην ΠτΔ, η οποία ωστόσο πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους, παρόλο που οι ίδιοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν.
«Μη νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε η κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους.
«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη», της απάντησε μια γυναίκα.
Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στα διαμαρτυρόμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο φράκτης προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μου».
Ο διάλογος της Προέδρου της Δημοκρατίας με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ
Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο.
ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;»
ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»
Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη.
ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»
Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»
ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Aπαντώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση
Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη
Το Δίκτυο αναδεικνύει τις αλλαγές στην εργασία μέσω έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη
Η απάντηση της κυβέρνησης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου
Επανεκκίνηση διμερών σχέσεων και τεχνικών επιτροπών με στόχο συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους
Καθορίστηκε η τελική ημερομηνία για τις συμβάσεις - Στόχος η ολοκλήρωση του προγράμματος
630 διαθέσιμα γεύματα ημερησίως στις οκτώ δημοτικές σχολικές μονάδες του νησιού
Η ανάρτηση στα social media και το «ευχαριστώ» στους γιατρούς του ΕΣΥ
Στο βιβλίο προσπάθησα να καταγράψω με εντιμότητα τη διεθνή πρακτική για να καταλάβουμε εάν είμαστε εγκλωβισμένοι στις υπερβολές και στα «δίκαιά» μας ή στον «ρεαλισμό» μας
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή την καθυστέρηση στην προστασία των καταναλωτών
Με αφορμή την αρχειοθέτηση από τον Άρειο Πάγο της υπόθεσης των υποκλοπών
Τι κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας
Πού γίνεται η αίτηση, τι να προσέξετε
Ολοκληρώθηκε η αντιστοίχιση για 1,9 εκατ. επιχειρήσεις, ψηφιακή βεβαίωση και νέοι ΚΑΔ
«Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μειώσει το κόστος ενέργειάς του», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Πώς θα πάρεις έως 300 ευρώ με λίγα βήματα
«Νομίζω ότι όλο αυτό οφείλεται σε πάρα πολύ μεγάλη παρεξήγηση» σημείωσε η πρώην υπουργός
«Τέλος στα ψιλά γράμματα και τις αυθαίρετες πρακτικές», δήλωσε ο υπουργός ανάπτυξης
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ρεαλιστικής προσέγγισης στην πράσινη μετάβαση
Η αντίδραση Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.