Ελλαδα

«Ο φράκτης προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μου» η απάντηση Σακελλαροπούλου σε αποδοκιμασίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Καλαμάτα βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ναυάγιο στην Πύλο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φραστικό επεισόδιο της ΠτΔ με συγκεντρωμένους στο λιμάνι της Καλαμάτας
© tharrosnews.gr

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Καλαμάτα βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Πώς απάντησε σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που την αποδοκίμασαν

Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα, έφτασε στις αποθήκες του λιμανιού της Καλαμάτας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφτηκε τους 100 μετανάστες που διασώθηκαν από το ναυάγιο στην Πύλο.

Ωστόσο, υπήρξε ένα φραστικό επεισόδιο μεταξύ της κ. Σακελλαροπούλου και μελών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο λιμάνι. Κάποιοι από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί επιτέθηκαν φραστικά στην ΠτΔ, η οποία ωστόσο πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους, παρόλο που οι ίδιοι προσπάθησαν να την εμποδίσουν. 

«Μη νομίζετε ότι αυτός που έχει πιο δυνατή φωνή έχει πάντα δίκιο», τους είπε η κ. Σακελλαροπούλου, προσπαθώντας να συζητήσει μαζί τους.
«Δίκιο έχει αυτός που έχει πιο δυνατή την αλληλεγγύη», της απάντησε μια γυναίκα.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο αλλά παράλληλα να στηρίζει τους μετανάστες.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε στα διαμαρτυρόμενα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο φράκτης προστατεύει τα σύνορα της πατρίδας μου».

Διαβάστε τον διάλογο που ακολούθησε

Πολίτης: «Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη δική σας προεδρία τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο.
ΠτΔ: «Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε».
Πολίτης: «Κι εσείς τι κάνατε γι' αυτό;»
ΠτΔ: «Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ τώρα εδώ;»
Πολίτης: «Εσείς ήρθατε εδώ»
ΠτΔ: «Ναι γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω»
Πολίτης: «Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωθηρία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη.
ΠτΔ: «Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου»
Πολίτης: «Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς»
ΠτΔ: «Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι».

Απάντηση Κ. Σακελλαροπούλου σε αντιδράσεις - Καλαμάτα

Έπειτα την επίσκεψη στο λιμάνι, η κ. Σακελλαροπούλου μετέβη στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ