Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί στο Tik Tok γιατί δεν εύχεται «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους των Πανελληνίων

Τον σταμάτησαν οι συνεργάτες του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
© ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πανελλήνιες 2023 - Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο στο Tik Tok και η ευχή «καλή επιτυχία»

Μέσα από ένα βίντεο στο Tik Tok ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί γιατί οι συνεργάτες του τού ζήτησαν να μην ευχηθεί «καλή επιτυχία» στους υποψηφίους των Πανελληνίων 2023 για την πρεμιέρα των εξετάσεων σήμερα (1.6) για τα ΕΠΑΛ. 

Όπως αναφέρει στο βίντεο του Tik Tok, οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ τού ζήτησαν να μην πει «καλή επιτυχία». Συμπλήρωσε δε, «καλή επιτυχία να εύχεσαι μόνο στους αντιπάλους». 

@kyriakosmitsotakis_

Ένα βίντεο που ΔΕΝ σας εύχομαι καλή επιτυχία! #KyriakosMitsotakis #ekloges2023

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis

Σαφή και αντίστοιχης δυσκολίας με το 2022 τα θέματα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Σαφή, αντίστοιχης δυσκολίας με το 2022 ήταν τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στην πρεμιέρα των Πανελληνίων 2023. Στην πρώτη του εκτίμηση ο ΟΕΦΕ σημειώνει ότι οι εκφωνήσεις που δόθηκαν στους μαθητές ήταν αντιληπτές.

Σύμφωνα με τον ΟΕΦΕ, τα θέματα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑ.Λ. χαρακτηρίζονται «σαφή, χωρίς σύνθετη διατύπωση, αντίστοιχης δυσκολίας με τα θέματα του 2022. Τα κείμενα που δόθηκαν ανταποκρίνονται στο επίπεδο γνώσεων των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. και οι εκφωνήσεις είναι αντιληπτές».

Εθελοντισμός και Μπέρτολτ Μπρεχτ «έπεσαν» στην πρεμιέρα των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023 για τα ΕΠΑΛ. Τα θέματα δημοσιεύτηκαν λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης.

Στο πρώτο μέρος της εξέτασης των Νέων Ελληνικών, το μη λογοτεχνικό κείμενο αφορούσε τα οφέλη του εθελοντισμού και οι μαθητές κλήθηκαν να συντάξουν άρθρο για τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα. Στο δεύτερος μέρος, στο λογοτεχνικό κείμενο, οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα για το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Καταφύγια για τη νύχτα».

Διαβάστε ακόμη »»» Εθελοντισμός και Μπρεχτ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ