- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Αλέξης Γεωργούλης επέστρεψε στις Βρυξέλλες - Ορίστηκε εισηγητής για την άρση της ασυλίας του
Έκθεση - «κόλαφος» για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
Αλέξης Γεωργούλης: Η διαδικασία άρσης ασυλίας για τον ευρωβουλευτή και η έκθεση για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Αλέξης Γεωργούλης μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας σε βάρος του για βιασμό και πρόκληση σωματικών βλαβών. Ο ευρωβουλευτής βρίσκεται εν αναμονή της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας του. Την Τρίτη (25.4) ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ορίστηκε ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση.
Σύμφωνα με το Star, η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων είναι προγραμματισμένη για τις 30 Μαΐου, ενώ θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί τις συγκεκριμένες ημέρες. Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες του Αλέξη Γεωργούλη βρίσκονται στο πλευρό του ευρωβουλευτή και υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα, ενώ διαψεύδουν τις αναφορές περιστατικών bullying.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία ακόμη γυναίκα που εργαζόταν στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη είναι έτοιμη να τον καταγγείλει για απόπειρα βιασμού και λεκτική βία. Ωστόσο, φοβάται το ενδεχόμενο να διαρρεύσουν τα στοιχεία της, και ενδέχεται να απευθυνθεί στις αρχές του Βελγίου και να κινηθεί νομικά εκτός Ελλάδας.
Βρυξέλλες: Έκθεση για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και ψυχολογικής κακοποίησης στο Ευρωκοινοβούλιο
Σύμφωνα με το Star, υπάρχει ένα πολύ ευρύτερο πρόβλημα, με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής για τα δικαιώματα των γυναικών έχουν ετοιμάσει μια έκθεση «κόλαφο», καθώς διαπιστώνουν ξεκάθαρα πως οι περιπτώσεις σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συνεχίζουν να μην καταγγέλλονται επειδή τα θύματα έχουν τον φόβο μιας πιθανής αντεκδίκησης από τους θύτες. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν και μια σειρά μέτρων γιατί διαπιστώνουν ότι το σύστημα που υπάρχει για τέτοιες καταγγελίες δεν είναι ολοκληρωμένο. Επίσης, τα θύματα εκφράζουν φόβους ότι η αντιμετώπισή τους θα παρουσιάσει δυσπιστία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
«Οι σπόροι του μέλλοντος βρίσκονται στη μνήμη του χτες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.