Πολιτικη & Οικονομια

EE: Ορίστηκε εισηγητής για την υπόθεση ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης
© European Union 2023/ Philippe BUISSIN

Υπόθεση Γεωργούλη: Ορίστηκε εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής για το αίτημα άρσης ασυλίας

O Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι ο εισηγητής στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υπόθεση της άρσης ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, ωστόσο με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει το περιεχόμενο της δικογραφίας για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη στους συνηγόρους του, καθώς έχει απορριφθεί το αίτημά τους με το σκεπτικό πως είναι σε ισχύ η ασυλία του πρώην, πλέον, Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για να προχωρήσει η διαδικασία και να κληθεί από τις δικαστικές Αρχές, θα πρέπει πρώτα να αρθεί η ασυλία του και μετά να υπάρξει ακρόαση σε δικαστικό επίπεδο.

Η πλευρά Γεωργούλη αφήνει αιχμές για πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες στην υπόθεση, όπως προκύπτει από ανακοίνωση των δικηγόρων του. «Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κα Χρονοπούλου από κάθε άποψη», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε να ακουστεί από τις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες με τις οποίες επιβαρύνεται και αναμένει τη σχετική κλήση, ελπίζοντας αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ