Κοσμος

Τόνοι υγρής μεθαμφεταμίνης «κρυβόταν» μέσα σε μπουκάλια τεκίλας στο Μεξικό

Εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε 11.520 φιάλες τεκίλας που προορίζονταν για εξαγωγή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ναυτικό του Μεξικού κατέσχεσε μπουκάλια τεκίλα που περιείχαν σχεδόν 10 τόνους υγρής μεθαμφεταμίνης - 114 τόνοι έχουν ήδη καταστραφεί από τις Αρχές φέτος.
Σχεδόν 10 τόνοι υγρής μεθαμφεταμίνης εντοπίστηκαν από το πολεμικό ναυτικό του Μεξικού κρυμμένοι σε φιάλες τεκίλας © EPA/ Angel Hernandez

Το ναυτικό του Μεξικού κατέσχεσε μπουκάλια τεκίλα που περιείχαν σχεδόν 10 τόνους υγρής μεθαμφεταμίνης - 114 τόνοι έχουν ήδη καταστραφεί από τις Αρχές φέτος.

Σχεδόν 10 τόνοι υγρής μεθαμφεταμίνης εντοπίστηκαν από το πολεμικό ναυτικό του Μεξικού κρυμμένοι σε 11.520 φιάλες τεκίλας που προορίζονταν για εξαγωγή, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Οι αρχές εντόπισαν 8.640 κιλά (9,5 τόνους ΗΠΑ) του ναρκωτικού χρησιμοποιώντας σκύλους ανιχνευτές και ένα σύστημα χημικής ταυτοποίησης, αφού επιθεώρησαν ένα κοντέινερ που φιλοξενούσε 960 κουτιά και τις φιάλες τεκίλας στο λιμάνι του Μανζανίγιο – μια πόλη στις δυτικές ακτές του Μεξικού.

Τα δείγματα, όπως αναφέρει το CNN, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια σε εργαστήριο του Πολεμικού Ναυτικού για περαιτέρω ανάλυση, όπου επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για μεθαμφεταμίνη και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

Ήδη φέτος, το ναυτικό έχει κατασχέσει και καταστρέψει περίπου 114 τόνους μεθαμφεταμίνης, σημειώνεται στην ανακοίνωσή του.

Η μεθαμφεταμίνη είναι ένα ιδιαίτερα εθιστικό διεγερτικό που συνήθως έχει τη μορφή σκόνης ή κρυστάλλων, αν και συχνά διαλύεται σε διαλύματα για να είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθεί κατά τη μεταφορά, προτού μετατραπεί ξανά σε κρυστάλλους για κατανάλωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές κατάσχουν μεθαμφεταμίνη κρυμμένη με δημιουργικούς τρόπους.

Το 2019 οι συνοριοφύλακες της Αυστραλίας βρήκαν υγρή μεθαμφεταμίνη αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε σφαίρες χιονιού.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι των αμερικανικών συνόρων βρήκαν υγρή μεθαμφεταμίνη αξίας περίπου 266.000 δολαρίων μέσα στη δεξαμενή βενζίνης ενός φορτηγού το 2020.

Το Μεξικό έχει γίνει σημαντικός παραγωγός μεθαμφεταμίνης και οι λαθρέμποροι ναρκωτικών σταματούν συχνά στα σύνορα με υγρή μεθαμφεταμίνη στο υγρό πλύσης παρμπρίζ ή σε άλλα δοχεία στα αυτοκίνητά τους.

Το υγρό μεθύλιο συνήθως ανακτάται από τους λαθρέμπορους και μεταφέρεται σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις όπου εξάγεται το νερό και στη συνέχεια επιστρέφεται στη συνήθως κρυσταλλική του μορφή.

(Mε πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ