Ελλαδα

«Κλέφτες και αστυνόμοι» στη Μύκονο

Το κυνηγητό στο «νησί των ανέμων» με τις κατεδαφίσεις και τις συλλήψεις στα beach bar

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος
© ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Μύκονος: Συλλήψεις για τις παράνομες κατασκευές σε beach bar - Η κατεδάφιση υπό τον φόβο του προστίμου 

Στο γκρέμισμα των παράνομων κτισμάτων προχωρούν ιδιοκτήτες beach bar στη Μύκονο, μετά τους ελέγχους των αρχών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Σόμπολου, στα χέρια των αστυνομικών έπεσε ο υπεύθυνος γνωστού μπαρ της Μυκόνου και εργάτες, για παράνομες οικοδομικές εργασίες. Παρά τους συνεχείς ελέγχους από αστυνομία, εισαγγελία και πολεοδομία, ο υπεύθυνος του γνωστού beach bar της Μυκόνου δεν έδειξε να πτοείται και πίστευε ότι θα αποφύγει τη σύλληψη. Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα οι τέσσερις άνδρες να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω να πραγματοποιούν εργασίες χωρίς τις απαιτούμενες άδειες από τον νόμο. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα Σύρου, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η καταγραφή των παράνομων εργασιών προκειμένου να γκρεμιστούν τα παράνομα κτίσματα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός πως πολλοί επιχειρηματίες στο νησί των ανέμων δεν δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι πλέον οι έλεγχοι είναι διαρκείς και επιμένουν να προχωρούν σε παράνομες εργασίες, όπως δηλαδή συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Οι εισαγγελικές αρχές και οι πολεοδομικές υπηρεσίες, πάντως, πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους προκειμένου να βάλουν ένα φρένο στην ανέγερση παράνομων οικοδομών, οι οποίες ξεπηδούν η μία μετά την άλλη στο νησί.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι ιδιοκτήτες του Principote στον Πάνορμο της Μυκόνου ξεκίνησαν τη Δευτέρα (24.4) εργασίες για την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών, έχοντας προθεσμία 10 ημερών για να τις ξηλώσουν πριν οριστικοποιηθεί το πρόστιμο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι έλεγχοι στο γνωστό beach bar στο νησί των ανέμων έδειξαν ότι υπάρχουν παράνομες κατασκευές 39.780 τετραγωνικών μέτρων, με το πρόστιμο να φτάνει τα 22,2 εκατ. ευρώ. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs5jkymgqzmh)

Μύκονος: Τι έδειξε το πόρισμα των επιθεωρητών για τις παράνομες κατασκευές

Ήδη από την Παρασκευή (21.4) έχει θυροκολληθεί στο beach bar στον Πάνορμο της Μυκόνου το πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Οι ιδιοκτήτες προχώρησαν στην απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών. Συνολικά οι αρμόδιες αρχές κατέγραψαν 33 παράνομες κατασκευές.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι κλειστές κατασκευές είναι 9.187 τετραγωνικά μέτρα. Οι πέργκολες φθάνουν τα 2.059 μέτρα και τα επιστρωμένα decks τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι τσιμεντωμένοι χώροι (κυρίως) στάθμευσης, τα 21.490 τετραγωνικά. Η παράνομη περίφραξη με ξύλινα πάνελ, τα 780 τετραγωνικά.

Συνολικά καταγράφηκαν 39.780 τ.μ. παράνομων κατασκευών για τα οποία αντιστοιχεί πρόστιμο ανέγερσης 14.818.558 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 7.409.279 ευρώ (συνολικά 22.227.838 ευρώ).

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs5iix2jxu9t)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ