Κοσμος

Η Τουρκία κάνει δώρο στο Μεξικό κουτάβι έναντι του σκύλου που χάθηκε στις έρευνες μετά τους φονικούς σεισμούς

Θα ενταχθεί στη μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κουτάβι παραδόθηκε στον στρατό του Μεξικού από την Τουρκία
© EPA / Sashenka Gutierrez

Τουρκία: Δώρο στο Μεξικό ένα κουτάβι μετά τη συμβολή σκύλου στις έρευνες για επιζώντες στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς

Σε ειδική τελετή ο στρατός του Μεξικού καλωσόρισε την Τετάρτη (4.5) το νέο μέλος του: ένα κουτάβι -δώρο από την Τουρκία- που θα εκπαιδευτεί για να συμμετάσχει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η Τουρκία προχώρησε σε αυτήν την κίνηση μετά τον θάνατο ενός λυκόσκυλου του στρατού του Μεξικού που επιχειρούσε στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας τριών μηνών, θα ενταχθεί στη διάσημη διεθνώς μονάδα ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών του στρατού του Μεξικού που αναπτύσσεται για τον εντοπισμό επιζώντων σε μια χώρα επιρρεπή σε σεισμούς και φυσικές καταστροφές. Το κουτάβι, με μαύρο και καφέ τρίχωμα, όρθια αυτιά και υπερμεγέθεις πατούσες, βαφτίστηκε «Αρκαντάς» («φίλος», στα τουρκικά) έπειτα από ψηφοφορία που έγινε ψηφιακά. Τον Αρκαντάς θα αναλάβει ο εκπαιδευτής που φρόντιζε τον Προτέο, τον σκύλο που έχασε τη ζωή του ενώ συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Τουρκία, διευκρίνισε ο μεξικανικός στρατός.

Κουτάβι παραδόθηκε στον στρατό του Μεξικού από την Τουρκία
© EPA / Sashenka Gutierrez

Το Μεξικό έστειλε σωστικά συνεργεία στην Τουρκία μετά τον σεισμό 7,8 βαθμών του Φεβρουαρίου, που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στην τουρκική και τη συριακή επικράτεια, με τουλάχιστον 54.000 νεκρούς στις δυο χώρες. Ο Προτέο, επίσης γερμανικός ποιμενικός, κηδεύτηκε νωρίτερα φέτος με στρατιωτικές τιμές στο Μεξικό.

Η υποδοχή του Αρκαντάς, στον οποίο είχαν φορέσει χακί κολάρο με μικροσκοπική μεξικανική σημαία, έγινε σε επίσημη τελετή σε στρατιωτική βάση στη μεξικανική πρωτεύουσα χθες. Το κουτάβι γάβγισε καθώς ακουγόταν ο εθνικός ύμνος, ενώ η νέα του αγέλη, στρατιώτες και σκύλοι, στεκόταν προσοχή. Εξ ονόματος του Αρκαντάς, το μεξικανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μέσω Twitter «ευχαριστώ στους μεξικανούς φίλους μου που με υποδέχθηκαν με μεγάλη στοργή, υπόσχομαι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να γίνω σπουδαίος σκύλος έρευνας και διάσωσης».

Κουτάβι παραδόθηκε στον στρατό του Μεξικού από την Τουρκία
© EPA / Sashenka Gutierrez

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ