Πολιτικη & Οικονομια

Αρνείται τις κατηγορίες και συνδέει την υπόθεσή του με τις εκλογές ο Γεωργούλης

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βέλγοι συνήγοροί του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες
© Fred MARVAUX/European Parliament Multimedia Centre

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη: Απορρίπτει τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού

Αρνείται όλες τις κατηγορίες περί βιασμού και ξυλοδαρμού της Ελένης Χρονοπούλου ο Αλέξης Γεωργούλης, όπως αναφέρουν οι Βέλγοι δικηγόροι του.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγο, η ομάδα δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρει ότι: «Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κα Χρονοπούλου από κάθε άποψη».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αλέξης Γεωργούλης ζήτησε να ακουστεί από τις Αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες με τις οποίες επιβαρύνεται και αναμένει τη σχετική κλήση, ελπίζοντας αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Η ανακοίνωση των συνηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης εξεπλάγην όταν του γνωστοποιήθηκε -με αφορμή το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας- ότι η κ. Χρονοπούλου είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του κατηγορώντας τον για απρεπείς πράξεις, που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020, στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται. Ο κ. Γεωργούλης απορρίπτει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και οι συνήγοροί του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ