- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MARC: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη θέλει πάνω από 70%
Δημοσκόπηση MARC: Στο 7,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως 7,2 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ η πλειονότητα των πολιτών επιθυμεί αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc.
Οι δύο μονομάχοι εμφανίζονται να αυξάνουν τα ποσοστά τους, έναντι του ΠΑΣΟΚ, που συμπιέζεται και χάνει δυνάμεις.
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,2%, το ΠΑΣΟΚ 9,8%, το ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 3,9%, Έλληνες 3,4%, ΜέΡΑ 25 2,8%, Εθνική Δημιουργία 1%, άλλο κόμμα 3,2%, άκυρο – λευκό 1,5%, δεν θα ψηφίσω 1,4%, αναποφάσιστοι 9,8%.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της Marc ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 το ΠΑΣΟΚ έχασε 5,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 6 μονάδες.
Η κοινή γνώμη μοιάζει μοιρασμένη ως προς το κατά πόσο ήταν σωστή ή λάθος η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Ήταν λάθος» απαντά το 44,4%, «Ήταν σωστή» απαντά 43,4%, Δεν απαντά το 12,2% Η πλειοψηφία πάντως εκτιμά ότι από την συζήτηση βρήκε κερδισμένη η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ποσοστό 26,4%, έναντι 21% που εκτιμά ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 24,9% απαντά «κανένας ιδιαίτερα».
Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ (32,6%), αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%, κυβέρνησης υνεργασίας με βασικό κορμό τη ΝΔ απαντά το 15,2% και κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ λέει το 19,8%.
Στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών και μάλιστα έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από όλους.
Αναλυτικά:
Κυριάκος Μητσοτάκης: 30,6 - 58,7% αρνητικά
Αλέξης Τσίπρας: 27,7% - 66,1% αρνητικά
21,5% θετικά 75,3% αρνητικά
79,3% αρνητικά
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48,7% έναντι 32,1% του Αλέξη Τσίπρα.
Η πλειοψηφία ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Το 44,4% θεωρεί ότι είναι πολύ και αρκετά πιθανό, έναντι 32,6% που το θεωρεί ελάχιστα πιθανό και 21,1% που το θεωρεί απίθανο.
Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι οι υποθέσεις διαφθοράς (17,3%), η πανδημία (12,9%), οι φυσικές παρακολουθήσεις (11,6%), οι υποκλοπές (10%).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση των ζωονόσων
Έως 250 ευρώ η ενίσχυση
Η μνήμη επιτρέπει στους πολίτες να ξεχωρίζουν την πολιτική αλλαγή από την αλλαγή της πολιτικής συσκευασίας
Στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Άλωσης – Απελευθέρωσης της Τριπολιτσάς ο ΠτΔ
«Οι χώρες δεν γίνονται λιγότερο δημοκρατικές επειδή οι πολίτες ψηφίζουν την ίδια ηγεσία», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας
Το ρεπορτάζ της WSJ συνδέει τις επαφές της Αμερικανίδας πρέσβειρας με συμφωνίες για αμερικανικό LNG σε χώρες των Βαλκανίων
Δείτε εικόνες από τη συνάντησή τους
«Αυτή είναι η αλαζονεία μιας εξουσίας, που έχει χάσει την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αυτά που θα μπορούσαν να συμβούν με μια μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Ευκαιρία μεταρρυθμίσεων ή ουτοπία;
H ομιλία της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού
«Το non-dom κινδυνεύει να μετατρέψει την Ελλάδα σε φορολογικό καταφύγιο», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Το δίλημμα «αυτοδυναμία της ΝΔ ή χάος»
Ο χάρτης των πληρωμών από ΔΥΠΑ και e - ΕΦΚΑ
Ποιο ήταν το αμερικανικό συγκρότημα
Σαν σήμερα δολοφονείται από τα «45άρια» της 17Ν ο πολιτικός που εργάστηκε για την εθνική συμφιλίωση
Γιατί η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.