- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τζορτζ Τσούνης: Μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή
«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους», συνέστησε
Τζορτζ Τσούνης: Μήνυμα στην Τουρκία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή
Mόνο ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή, διαμήνυσε σχετικά με το κλίμα έντασης που επικρατεί με την Τουρκία ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης.
Ο Τζορτζ Τσούνης μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του MEGA και την Νίκη Λυμπεράκη διαμηνύει κοφτά ότι μόνον ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή.
«Οι ΗΠΑ κατανοούν την κατάσταση κι αν κληθούμε θα φανούμε πολύ βοηθητικοί και προσηλωμένοι για την αποφυγή της σύγκρουσης. Ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια και οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα. Ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει την περιοχή. Έχει εργαστεί και με τους δύο ηγέτες. Γνωρίζει τον πρόεδρο Ερντογάν εδώ και δεκαετίες. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Θα σας πω επίσης ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν καταλαβαίνει κι αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Αμερικανός πρέσβης επέμεινε στην ανάγκη διαλόγου με αμοιβαίο σεβασμό ώστε να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις, ενώ σημείωσε με νόημα ότι ένας διπλωμάτης πολλές φορές δεν μπορεί να μιλήσει δημοσίως με την ίδια γλώσσα.
Οι δυο χώρες έχουν ικανούς διπλωμάτες, είπε, και μπορούν να μιλήσουν για να κατευνάσουν τις εντάσεις.
Τόνισε, πάντως, ότι όλοι είναι απογοητευμένοι από τη ρητορική που χρησιμοποιείται από την Τουρκία. Γι΄αυτό, συμπλήρωσε, είναι αναγκαίος ο διάλογος , για να αλλάξει το παράδειγμα και να σταματήσει η συγκρουσιακή ρητορική.
«Αυτή την ώρα όλοι πρέπει να είναι ψύχραιμοι. Δεν είναι ώρες για να ανεβάζουμε τους τόνους», συνέστησε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.