Πολιτικη & Οικονομια

Παραμένει στη φυλακή η Εύα Καϊλή - Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για το Qatargate

Σε έναν μήνα θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου να αφεθεί ελεύθερη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© Menelaos Myrillas / SOOC

Qatargate - Εύα Καϊλή: Η απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου για παράταση της προφυλάκισής της

Παράταση κράτησης της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν αποφάσισε το προδικαστικό συμβούλιο για το Qatargate.

Οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή θα μπορέσουν σε έναν μήνα να ζητήσουν εκ νέου η ευρωβουλευτής να αφεθεί ελεύθερη. Η Εύα Καϊλή μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24ώρου και να κριθεί τις επόμενες δεκαπέντε μέρες. 

Qatargate - Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της καταγγέλλει κακομεταχείρισή της

Νωρίτερα σήμερα, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, έκανε λόγο για κακομεταχείριση της. Όπως ανέφερε, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση, ενώ δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της σε βασικές της ανάγκες γι’ αυτό και δείχνει κουρασμένη και καταβεβλημένη. Επιπλέον, είπε ότι κατά την προηγούμενη ανάκριση στην οποία την κάλεσαν διήρκησε 16 ώρες, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί της, ζήτησε μία κουβέρτα και δεν της έδωσαν, ενώ δεν ήταν παρών κάποιος δικηγόρος της στο αστυνομικό τμήμα.

Με νομικά κριτήρια θα μπορούσε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, αλλά δεν ξέρουμε αν τα κριτήρια θα είναι νομικά, πάντα υπάρχουν τα πολιτικά κίνητρα. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpw6cwusbvuh)

Qatargate: «Ο Παντσέρι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» δηλώνει ο δικηγόρος του

Αυτό που αποτελεί νέο δεδομένο στην υπόθεση Qatargate είναι η απόφαση του Πιερ Αντόνιο Πάντσερι να υπογράψει συμφωνία με τις βελγικές αρχές δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τον ίδιο.

Όπως ανέφερε η εισαγγελία: «Σε υπόθεση που άνοιξε η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για ύποπτη απάτη εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανατέθηκε σε ανακριτή των Βρυξελλών, υπήρξε σημαντική εξέλιξη.Ένα από τα σημαντικά βασικά πρόσωπα της υπόθεσης, ο Πιερ Παντσέρι, επικουρούμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε υπόμνημα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τα άρθρα αυτά αφορούν σε υπόπτους που μετανόησαν για μία υπόθεση. Πρόκειται για μια δέσμευση με την οποία ένας μετανοημένος προχωρά σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, αληθείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή τρίτων και, εάν ισχύουν, τη δική του/της εμπλοκή σχετικά με ποινικά αδικήματα εντός του συγκεκριμένης υπόθεσης».

Δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα «L' Echo» αναφέρει ότι ο Παντσέρι αποκάλυψε πως αυτός ήταν που έδωσε στον Βέλγο ευρωβουλευτή ποσό ύψους «120.000 έως 140.000 ευρώ» – κάτι το οποίο αρνείται ο Βέλγος ευρωβουλευτής.

«Μέχρι σήμερα εξακολουθώ να μην έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Δηλώνω και θα δηλώνω αθώος. Δεν έλαβα ποτέ χρήματα ή δώρα με αντάλλαγμα τις πολιτικές μου απόψεις» ισχυρίστηκε ο Ταραμπέλα, ο οποίος ερευνάται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatargate.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ