Πολιτικη & Οικονομια

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιδημάρχου Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γρηγόρης Λέων
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γρηγόρης Λέων: Η παραίτηση του ιατροδικαστή από αντιδημαρχία του Δ. Αθηναίων και η υποψηφιότητα ως δήμαρχος στον Δ. Λυκόβρυσης Πεύκης

Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε σήμερα (19.1) ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στη Λυκόβρυση - Πεύκη. Ο ιατροδικαστής παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του αντιδημάρχου του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής όπου διαμένει τα τελευταία 13 χρόνια. 

Ο Γρηγόρης Λέων, που έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τις τοποθετήσεις του για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, ανακοίνωσε την απόφασή του να διεκδικήσει τον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης μέσα από μία ανάρτησή του στο Facebook, αν και η πρόθεσή του αυτή κυκλοφορούσε εδώ και λίγες εβδομάδες στα δημοσιογραφικά γραφεία. «Μπαίνω στη μάχη για τη Λυκόβρυση- Πεύκη γιατί νιώθω έτοιμος και ώριμος να ενώσω ανθρώπους και ιδέες ώστε να αξιοποιήσουμε μαζί τις τεράστιες δυνατότητες του δήμου μας, με στόχο πάντα να προσφέρουμε περισσότερα στους κατοίκους», έγραψε ο Γρηγόρης Λέων σε ανάρτησή του. 

Γρηγόρης Λέων: Το «αντίο» στον δήμο Αθηναίων και η υποψηφιότητα ως δήμαρχος 

Στην ίδια ανάρτηση, ο Γρηγόρης Λέων είπε το δικό του «αντίο» στον δήμο Αθηναίων μετά από 12 χρόνια και έδωσε το στίγμα της νέας αρχής που κάνει στα δημοτικά τεκταινόμενα, αυτή τη φορά στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης. 

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα: Μετά από 12 χρόνια στο Δήμο της Αθήνας -όπου μεγάλωσα και διατηρώ ιατρείο- παραιτήθηκα σήμερα από τη θέση του Αντιδημάρχου καθώς αποφάσισα να διεκδικήσω το δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης που εδώ και 13 χρόνια είναι το σπίτι μου. Αφήνω την Αθήνα με τη συνείδησή μου ήσυχη ότι προσπάθησα από κάθε θέση που κατείχα να κάνω την πόλη και τη ζωή όσων ζουν σε αυτή λίγο καλύτερη. Ευχαριστώ τον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και όσους με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους -ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας. Μπαίνω στη μάχη για τη Λυκόβρυση- Πεύκη γιατί νιώθω έτοιμος και ώριμος να ενώσω ανθρώπους και ιδέες ώστε να αξιοποιήσουμε μαζί τις τεράστιες δυνατότητες του δήμου μας, με στόχο πάντα να προσφέρουμε περισσότερα στους κατοίκους. Στις 1η Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο δημοτικό θέατρο Πεύκης θα πούμε περισσότερα για αυτή την προσπάθεια. Είστε όλοι καλεσμένοι», έγραψε συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Λέων. 

Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα: Μετά από 12 χρόνια στο Δήμο της Αθήνας -όπου μεγάλωσα και διατηρώ ιατρείο-...

Posted by Grigoris Leon on Thursday, January 19, 2023

Γρηγόρης Λέων: Ποιο πρόσωπο αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία του Δ. Αθηναίων μετά την παραίτηση του ιατροδικαστή

Με απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Αικατερίνη Κατριβάνου και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, αναλαμβάνουν αντιστοίχως τις αντιδημαρχίες Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας και Δημοτικής Περιουσίας και Δόμησης.

Η Άννα Ροκοφύλλου και ο Γρηγόρης Λέων που κατείχαν τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τη θέση των Αντιδημάρχων, καθώς θα θέσουν υποψηφιότητα στις επερχόμενες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα, η κ. Ροκοφύλλου θα είναι υποψήφια στην Α’ εκλογική περιφέρεια Αθηνών, ενώ ο κ. Λέων στον Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης. Οι δύο απερχόμενοι Αντιδήμαρχοι θα συνεχίσουν από τη θέση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» να συμβάλουν στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννης, σε δήλωση του αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά την Άννα Ροκοφύλλου και τον Γρηγόρη Λέων για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον συλλογικό μας στόχο: Να ανεβάσουμε την Αθήνα ψηλότερα, να κάνουμε πιο όμορφη και πιο εύκολη τη ζωή των Αθηναίων. Εύχομαι και στους δύο “καλή επιτυχία” στην κατάκτηση των νέων υψηλών τους στόχων. Καλωσορίζουμε τους δύο νέους αντιδημάρχους και συνεχίζουμε δυναμικά την προσπάθειά μας».

Ποιος είναι ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Ο Δρ. Γρηγόρης Λέων ειδικεύτηκε στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Ως ειδικός ιατροδικαστής και ελεύθερος επαγγελματίας διατηρεί ιατροδικαστικό ιατρείο στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος (MD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “La Sapienza” και κάτοχος τριών Μάστερ (MSc). Το 2009 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε και εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Broward County στην Πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ, δίπλα σε διάσημους ιατροδικαστές, όπως οι Dr. Joshua Perper και Dr. Stephen Cina.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές του μελέτες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και υπήρξε τακτικός καθηγητής Ιατροδικαστικής της Αστυνομικής Ακαδημίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Σήμερα διδάσκει σε δύο Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, ενώ καλείται για διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση επιστημονικών συγγραμμάτων, ανήκει στη συντακτική ομάδα διεθνούς επιστημονικού περιοδικού ιατροδικαστικής, ενώ είναι κριτής ή σύμβουλος σε άλλα. Τα ερευνητικά του πεδία είναι αυτά της Ιατροδικαστικής, της Ιατρικής Ευθύνης, της Δεοντολογίας και της Βιοηθικής. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί με υποτροφίες από την UNESCO και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Δρ. Γρηγόρης Λέων είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής.

Υποψήφια δήμαρχος στον δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης θα είναι και η Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ