Ελλαδα

Θάνατος παιδιών-Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων «αποσύρεται» από την υπόθεση

«Πρέπει να αφήσουμε στους πραγματογνώμονες τον χώρο και τον χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», επεσήμανε ο Γρηγόρης Λέων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γρηγόρης Λέων
Γρηγόρης Λέων © Facebook / Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται» από την υπόθεση - Η ανάρτησή του μετά την εντολή για νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Ο Γρηγόρης Λέων ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται» από την υπόθεση για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά τη νέα παραγγελία εισαγγελέων για τη διενέργεια νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. 

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα η υπόθεση της Πάτρας προσπάθησα με κάθε τρόπο να βοηθήσω το ευρύ κοινό να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερα τους όρους και τις έννοιες της ιατροδικαστικής επιστήμης που εμφανίζονταν στα σχετικά ρεπορτάζ.

» Αυτό θεωρώ ότι ήταν το χρέος μου ως επιστήμονα και το έκανα συχνά σε βάρος της δουλειάς και του προσωπικού μου χρόνου. Πλέον όμως, ορίστηκαν πραγματογνώμονες και πρέπει να αφήσουμε σε αυτούς το χώρο και το χρόνο να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Προσωπικά θα τηρήσω την υπόσχεσή μου σε όσα ΜΜΕ την έχω ήδη δώσει και θα επιστρέψω στα υπόλοιπα καθήκοντά μου. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξή σας όλο αυτό το διάστημα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γρηγόρης Λέων.

 

 

 

Ο ιατροδικαστής με αναρτήσεις του στα social media είχε αναφερθεί στους θανάτους των τριών κοριτσιών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ασφυκτικό θάνατο και εγκληματική ενέργεια. Πριν από λίγες ημέρες, ο Γρηγόρης Λέων είχε αποκαλύψει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του

 

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Γρηγόρης Λέων: Εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών

Ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, θεωρεί ότι ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών στην Πάτρα είναι εγκληματική ενέργεια.

Για το πολύκροτο θέμα μίλησε, στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων ο οποίος δήλωσε «Είχαμε δύο πρώτες εκθέσεις, οι οποίες παραμένουν ως έχουν, οι οποίες δίνουν παθολογικά αίτια θανάτου. Η πρώτη δίνει την ηπατική ανεπάρκεια και η δεύτερη αγενεσία της καρδιάς του φλεβόκομβου και του κολποκοιλιακού κόμβου και ουσιαστικά δίνουν και το πνευμονικό οίδημα, δηλαδή παθολογικά αίτια. Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν παθολογικά αίτια με έγκλημα δεν μπορεί να συμβαδίσoυν. Για αυτό ακριβώς γίνονται οι επαναξιολογήσεις από τους συναδέλφους. Ουσιαστικά εδώ θα ανατραπούν αυτές οι αιτίες θανάτου και μόνο έτσι θα μπορούμε να οδηγηθούμε στο ορθό, γιατί αλλιώς ξαναλέω με αυτά τα παθολογικά αίτια που υπάρχουν προφανώς και δεν μπορούμε να συζητάμε τίποτα περαιτέρω».

Τέλος, ο κ. Λέων παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει σφάλματα και αστοχίες τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και σε επίπεδο διαδικασιών. «Χαρακτηριστικά σας λέω ότι έχουμε δύο παιδάκια, τα εξετάζουν δύο ιατροδικαστές, για το ένα παιδάκι, κρίνει η ιατροδικαστής, ότι πρέπει να λάβουμε και εγκέφαλο και να το στείλουμε για ιστολογικές εξετάσεις, να το δούμε στο μικροσκόπιο, στο άλλο παιδάκι η ιατροδικαστής κρίνει ότι δεν χρειάζεται μια τέτοια ενέργεια. Υπάρχουν αστοχίες και για αυτό φτάσαμε σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει» καταλήγει.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ