Πολιτικη & Οικονομια

Είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ; Οι παλιοί γνώριμοι και τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια

Από τη Μιλένα Αποστολάκη στον Ανδρέα Παπαδόπουλο και τον Σπύρο Πώρο

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέοι και παλιοί υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ
© EUROKINISSI

Ψηφοδέλτια ΠΑΣΟΚ: Οι υποψήφιοι στις εκλογικές περιφέρειες, τα προβεβλημένα πρόσωπα και οι παλιοί γνώριμοι

Τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ανακοινώθηκαν και η προεκλογική εκστρατεία για τους υποψηφίους ξεκίνησε. Ανάμεσα σε αυτούς που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας βρίσκονται παλιοί γνώριμοι, αλλά και αρκετά νέα πρόσωπα, αφού η ανανέωση στα ψηφοδέλτια της Χαριλάου Τρικούπη άγγιξε το 63%. Με την ανανέωση αυτή, το άλλοτε κραταιό κόμμα φαίνεται να θέλει να αφήσει πίσω του το φάντασμα της «πασοκοποίησης», ένας όρος με τον οποίο αποτυπώθηκε η ιλιγγιώδης πτώση του από την περιοχή του 40% σε μονοψήφια ποσοστά στις χειρότερες στιγμές του. Ο όρος, μάλιστα, έκανε και διεθνή «καριέρα» τόσο που το Pasokification έγινε και λήμμα στη Wikipedia. 

Το αποτύπωμά του, βέβαια, παρέμενε πάντοτε ισχυρό. Από τα memes που συνέκριναν τη «ζωή με τον Ανδρέα» με τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έως το σύνθημα «είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ», το κόμμα που κυβέρνησε για δεκαετίες παραμένει ένα σημείο αναφοράς της Μεταπολίτευσης. Το στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημερινό πρόεδρο του κόμματος, είναι –όπως είπε– να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ την «πολιτική του αυτοδυναμία». Το βαθύτερο υπαρξιακό ερώτημα, πάντως, είναι εάν από ρυθμιστής, το ΠΑΣΟΚ θα γίνει και πάλι μια μέρα κόμμα εξουσίας. 

Η επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη - Υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας

Η Μιλένα Αποστολάκη επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για δυναμική υποψηφιότητα που ισχυροποιεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Βόρειο τομέα της Β' Αθήνας. Η δικηγόρος, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας με τακτική αρθρογραφία και παρεμβάσεις, διεισδύει στο ευρύτερο ακροατήριο των προοδευτικών ψηφοφόρων. 

Μιλένα Αποστολάκη - Νίκος Ανδρουλάκης
© EUROKINISSI

Ανδρέας Παπαδόπουλος - Βασίλης Σκουντής - Δημήτρης Στάμου: Οι δημοσιογράφοι στη «μάχη του σταυρού»

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο Βασίλης Σκουντής και ο Δημήτρης Στάμου είναι οι δημοσιογράφοι που κατεβαίνουν στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, ενώ είναι τακτικός αρθρογράφος στην ATHENS VOICE. Θα είναι υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας.  

Ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος
© EUROKINISSI

Ο Βασίλης Σκουντής είναι αθλητικογράφος με χρόνια παρουσίας στον δημοσιογραφικό χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Ο Βασίλης Σκουντής θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής
© EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Στάμου αποτελεί υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ από την «Ανανεωτική Αριστερά». Για χρόνια παρουσίαζε κεντρικά δελτία ειδήσεων, ενώ υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικότερες φωνές του «Ant1». Ο Δημήτρης Στάμου είναι υποψήφιος στη Δυτική Αττική. 

Ο αγώνας αρχίζει!

Posted by Dimitris Stamou on Sunday, January 29, 2023

Θανάσης Κατερινόπουλος και Σπύρος Πώρος στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ο ταξίαρχος εν αποστατεία της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, είναι ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Μέλος του κόμματος εδώ και χρόνια, με καταγωγή από το Αγρίνιο, διέγραψε μακρά πορεία στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ θεωρείται καίρια η συμβολή του στην εξιχνίαση εγκλημάτων. Μετά από χρόνια συνεργασίας με την Αγγελική Νικολούλη, σήμερα είναι σχολιαστής στα δελτία ειδήσεων του Star. Ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β΄Αθηνών. 

Μεγάλη τιμή η συμμετοχή μου ως υποψήφιος Βουλευτής στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στην Δυτική Αθήνα. Στο Ίλιον, την...

Posted by Θανάσης Κατερινόπουλος on Sunday, January 29, 2023

Ο γνωστός φωτογράφος Σπύρος Πώρος δεν αποτελεί προσθήκη έκπληξη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.  Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε δώσει το παρών σε εκδηλώσεις του κόμματος. Ο Σπύρος Πώρος θα είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία. 

Ο φωτογράφος Σπύρος Πώρος
© EUROKINISSI

Τα παιδιά των πολιτικών στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Ανάμεσα στα ονόματα των υποψηφίων που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι και παιδιά πολιτικών.

Η Ρωξάνη - Ευαγγελία Μπέη - Καραμπότσου, είναι υποψήφια στην Α’ Αθηνών. Η δικηγόρος είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη που είχε διατελέσει δήμαρχος Αθηναίων και είναι δημοτική σύμβουλος. Ο Δημήτρης Οικονόμου, επίσης υποψήφιος στην Α' Αθηνών, είναι γιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Παντελή Οικονόμου.  Στην Α' Αθήνων κατεβαίνουν ακόμη ο Γιώργος Γιάνναρος, γιος του ιστορικού στελέχους του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Γρηγόρη Γιάνναρου, και η Κέλλυ Σταμούλη, κόρη του Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος είχε διατελέσει ευρωβουλευτής. 

Στη  Β’ Πειραιά υποψήφιος είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιος του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Διαμαντίδη. Στη Β’ Θεσσαλονίκης «κατεβαίνει» ο Θανάσης Γλαβίνας, διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και γιος του πρώην βουλευτή του κόμματος Γιάννη Γλαβίνα.

Οι υποψήφιοι ποιων περιφερειών δεν ανακοινώθηκαν

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς και Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Σε ποιες περιφέρειες «κατεβαίνουν» γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Παύλος Γερουλάνος θα είναι υποψήφιοι στην Α' Αθήνας, ενώ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθήνας θα είναι ακόμη υποψήφιοι οι Ανδρέας Λοβέρδος και Παναγιώτης Βλάχος. Μάλιστα, ο κ. Γερουλάνος επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά το «πέρασμά» του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον δήμο Αθηναίων. 

Στο Νότιο Τομέα υποψήφιοι θα είναι ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, και η Τόνια Αντωνίου. Στον Δυτικό Τομέα οι Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Στην Ανατολική Αττική υποψήφιοι είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και η Βάσια Αναστασίου, ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής στη Ροδόπη.

O ψυχίατρος, Γιώργος Οικονόμου, κατεβαίνει υποψήφιος στα Τρίκαλα. 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τους υποψηφίους

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY