- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ο Παντσέρι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια» δηλώνει ο δικηγόρος του
Σύμφωνα με τον Ιταλικό τύπο
Qatargate: «Ο Παντσέρι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια»
Ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.
«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ», δήλωσε ο δικηγόρος του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή.
«Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του», είπε ο Ουτεντάλ.
Πρόσθεσε, τέλος, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελλο».
Ο Παντσέρι, κύριος ύποπτος για το «Qatargate», συνήψε χθες συμφωνία με τους Βέλγους εισαγγελείς, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται γι’ αυτόν ποινή φυλάκισης ενός έτους.
Υπέγραψε ομολογία με αντάλλαγμα την εν λόγω ποινή φυλάκισης, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων του που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος και υπολογίζεται ότι η αξία τους ανέρχεται σε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, ανακοίνωσαν Βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.
Ο ίδιος συμφώνησε να βοηθήσει την αστυνομία στις έρευνές της. Η συμφωνία συνήφθη αφού ο δικηγόρος του δήλωσε πως τα πρόσωπα, εις βάρος των οποίων διεξάγονται έρευνες, κινδυνεύουν με ποινές φυλάκισης έως τέσσερα έτη και μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Παντσέρι είχε δώσει στον, επίσης ύποπτο, Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα, 120.000 έως 140.000 ευρώ.
Qatargate: Σε κατ’ οίκον περιορισμό η λογίστρια του Παντσέρι
Συνελήφθη από εισαγγελείς στο Μιλάνο η λογίστρια του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σήμερα από Βέλγους εισαγγελείς για το σκάνδαλο Qatargate.
Εις βάρος της εν λόγω γυναίκας, η οποία ονομάζεται Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συνωμοσία, διαφθορά και ξέπλυμα χρημάτων.
Τα γραφεία της είχαν ερευνηθεί προσφάτως στο πλαίσιο της υπόθεσης, στην οποία φέρονται επίσης να εμπλέκονται το Μαρόκο, καθώς και το Κατάρ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», η φοροτεχνικός ήταν μέρος του δικτύου που «ξέπλενε» τα υψηλά χρηματικά ποσά που έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο. Η εφημερίδα «Il Fatto Quotidiano» αναφέρει ότι μία από τις εταιρείες που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό είναι η Equality Consultancy srl, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, με κύριους μετόχους τον αδελφό και τον πατέρα του Φραντσέσκο Τζόρτζι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.