Πολιτικη & Οικονομια

Πόσο κοντά φτάσαμε τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ channel;

Από τα βοσκοτόπια στα sms με τους μετόχους – Ηταν έτοιμο και το κάστινγκ;

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς © Sooc Photo Agency

ΣΥΡΙΖΑ channel: Τα SMS, ο σχεδιασμός και η μετοχική σύνθεση του καναλιού

Τότε ήταν κάποιο «ινστιτούτο Φλωρεντίας» που, αν και στην Ιταλία, ήξερε από τηλεόραση στην Ελλάδα. Ηταν κι ένας διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες με τους επίδοξους καναλάρχες έγκλειστους στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου και Πληροφοριών. Και ήταν και κάτι βοσκοτόπια στην Ιθάκη που απέκτησαν περιωπή και κύρος οικονομικής ευρωστίας. Αλλά σήμερα είναι και κάτι σακούλες με μαύρο χρήμα. Και είναι και ένα sms όπου χώρεσαν ο σχεδιασμός και η μετοχική σύνθεση ενός νέου καναλιού. Αυτό ήταν τελικά το ΣΥΡΙΖΑ channel;

Στο Ειδικό Δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μπορεί πλέον αναρωτηθεί κανείς εάν ο Νίκος Παππάς ήταν ένας υπουργός στον ρόλο του καναλάρχη ή ένας καναλάρχης που υποδειόταν τον υπουργό. Σύμφωνα με τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, ο Νίκος Παππάς είχε αποστείλει ένα γραπτό μήνυμα στον ίδιο όπου μοίραζε σε πέντε πρόσωπα μετοχές της εταιρίας η οποία διεκδικούσε τηλεοπτική άδεια με «φανερό μέτοχο» τον Καλογρίτσα.

Το μετοχολόγιο, σύμφωνα με τον ίδιο ισχυρισμό, μοιραζόταν ως εξής: Ιβάν 35, Καλογρ. 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4,. Όπως αναφέρθηκε στη δίκη, ο μέτοχος Α2 ήταν ο Αρτέμης Αρτεμίου, δικηγόρος που συνδεόταν με τον Νίκο Παππά. Στο ίδιο μήνυμα ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στον Χρήστο Καλογρίτσα: «Α2 αυτός που θα δείς 12.30». Λέει ακόμη ότι «Α2 και Καλογρ. είναι αδιαίρετα» - κάτι που σημαίνει ότι οι «αδιαίρετοι» θα είχαν την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών του «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

«Νίκο μου! Καμάρι μου! και λεβέντη μου!»

Tο sms κατατέθηκε στο δικαστήριο ως επιβεβαίωση της απειλής ότι εάν ο Νίκος Παππάς κατέθετε μήνυση κατά του Καλογρίτσα και της γραμματέας του, τότε ο λεγόμενος «κόκκινος εργολάβος» θα προέβαινε σε νέες αποκαλύψεις.

Αυτή εξάλλου δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Χρήστος Καλογρίτσας δημοσιοποιούσε την αλληλογραφία του με τον Νίκο Παππά. Στην προανακριτική επιτροπή είχε εμφανίσει ένα άλλο γραπτό μήνυμα όπου αφού αποκαλεί τον Νίκο Παππά «Νίκο μου! Καμάρι μου! και λεβέντη μου!» φαίνεται να κανονίζει τις λεπτομέρειες για την εξεύρεση των χρημάτων που θα χρησιμοποιούνταν ως εγγύηση για την συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών.

Μέρος της ανταλλαγής των μηνυμάτων ήταν το εξής:

- Χρ. Καλογρίτσας: το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωση του: …… από χθες , είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00΄… ………… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε! {ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ , ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ , ΑΡΑ 123 ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ !} Εσύ ξέρεις , εσύ αποφάσισε !!! Ξανά λέω : ΑΝ , δεν τα πούμε .. Τζίφος θα είναι το πόρτο Χέλι

Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις
.

Και πιο κάτω:

Χρ. Καλογρίτσας: Χωρίς εγγυητική πως θα πάμε; ΠΑΡΕ ΤΟΝ SAMER να 124 πιέσουν το ΛΟΝΔΙΝΟ να το στείλουν ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν ο Χρήστος Καλογρίτσας διαθέτει και άλλη απόρρητη αλληλογραφία προς δημοσιοποίηση στις αποσκευές του. Αν, ας πούμε, ο καναλάρχης – υπουργός εκτός από το μετοχολόγιο κανόνιζε τις εκπομπές και το πρόγραμμα του καναλιού. Το ερώτημα είναι, τελικά, πόσο κοντά φτάσαμε στο ΣΥΡΙΖΑ Channel: Στην άνετη πολυθρόνα του υπουργού - καναλάρχη που κάνει κάστινγκ για παρουσιαστές και παρουσιάστριες με το πούρο στο στόμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ