Πολιτικη & Οικονομια

Μήνυση Παππά στην γραμματέα του Καλογρίτσα - «Η ψευδομαρτυρία προδίδει τον πανικό τους»

«H ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Παππάς
© EUROKINSSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νίκος Παππάς: Καταθέτει μήνυση κατά της γραμματέως Καλογρίτσα - Την κατηγορεί για ψευδομαρτυρία - Οι δηλώσεις Οικονόμου και ΠΑΣΟΚ - 

«Η ψευδομάρτυρας γραμματέας του κου Καλογρίτσα θα κληθεί για όσα είπε στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμετρηθεί με την αλήθεια και την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά από μήνυση που υποβάλλω εναντίον της», αναφέρει σε δήλωση του οβουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Επίσης σχολιάζει ότι«οι υποβολείς όμως της συγκεκριμένης ψευδομαρτυρίας, που επιλέγουν για άλλη μια φορά το δρόμο της λάσπης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο τον πανικό τους προδίδουν»και προσθέτει ότι«μπροστά στο κύμα των αποκαλύψεων για το πάρτι με το δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου, εφευρίσκουν αστήρικτους και άσφαιρους αντιπερισπασμούς».

Ο Παππάς αναφέρει ότι«η σπουδή τους όμως άμεσα να προσυπογράψουν την ψευδομαρτυρία αποκαλύπτει ότι αυτοί κρύβονται πίσω της».«Ας συνεχίσουν έτσι», σχολιάζει καταληκτικά,«η ίδια η λάσπη τους θα τους πνίξει».

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο» αναφέρει η γραμματέας Καλογρίτσα

«Έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα από το γραφείο τα οποία ήταν χρήματα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)», κατέθεσε η Ευθαλία Διαμαντή, ιδιαιτέρα γραμματέας του Xρήστου Καλογρίτσα επί 40 χρόνια, στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του έτους 2016, στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο πρώην υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας.

Η κυρία Διαμάντη ανέφερε επίσης ότι χρήματα δίνονταν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν την λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας.

Από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ  για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού  που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), ανέφερε η μάρτυς η οποία προσέθεσε ότι ουσιαστικά από τον κ. Καλογρίτσα ζήτησαν να «δανείσει» το όνομά του για τη σύσταση του καναλιού”. Το κανάλι θα ήταν του κόμματος. Θα έκανε κουμάντο το κόμμα, ο κ.Παππάς”, είπε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντή ο επιχειρηματίας ήταν καθοδηγούμενος  και δέχθηκε να βοηθήσει την «ομάδα Παππά» επικεφαλής της οποίας ήταν ο τότε πρώην υπουργός Επικρατείας για ένα κανάλι του κόμματος.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η κυρία Ευθαλία Διαμαντή ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα, μερικές φορές και «δυο φορές την ημέρα». Πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου ερχόταν στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε, επισήμανε η ιδιαιτέρα γραμματέας και προσέθεσε ότι αρκετές φορές ο επιχειρηματίας πήγαινε στο Μαξίμου και εκεί έβλεπε τον κ. Παππά και άλλους.

Αναφερόμενη η μάρτυρας στις σχέσεις που είχε ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα, επισήμανε ότι οι σχέσεις τους ήταν οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, ενώ αποφάσισε να κληθούν να καταθέσουν στις 20 Ιανουαρίου 2023 οι αδελφοί Χούρι της  κατασκευαστικής  εταιρείας  Consolidated Contractors Company (CCC). Σχετικό αίτημα είχαν υποβάλλει προς το δικαστήριο  οι συνήγοροι του κ. Καλογρίτσα.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος

Εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητά το ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ για τις διαδρομές του μαύρου χρήματος, υποστηρίζοντας ότι όσα κατατέθηκαν την Πέμπτη στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά «είναι σοκαριστικά».

«Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει: 

«Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

ΝΔ: «Η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική»

Και η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της σήμερα (13.1) υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ «σιωπούν εκκωφαντικά». 

«Ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα κατέθεσε ενόρκως, με ονοματεπώνυμο και χωρίς κουκούλα, ότι "έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ"», αναφέρει αρχικά η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει: 

«Ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

  • α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος»
  • β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς
  • γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια.

Από εχθές που έγιναν οι αποκαλύψεις, η σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκκωφαντική». 

Γ. Οικονόμου: «Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα»

«Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφεις απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας την κατάθεση της γραμματέως του Χρ. Καλογρίτσα.

Ο κ. Οικονόμου διερωτάται επίσης αν «γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του», αλλά και «γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ