Πολιτικη & Οικονομια

Καλογρίτσας κατά Παππά μετά τη μήνυση: Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες

«Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Καλογρίτσας
© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Χρήστος Καλογρίτσας: Η δήλωση του επιχειρηματία μετά τη μήνυση Νίκου Παππά σε βάρος της Ευθαλίας Διαμαντή για την κατάθεσή της στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω των δικηγόρων του απαντά στη μήνυση που υπέβαλε ο Νίκος Παππάς κατά της γραμματέως του επιχειρηματία, Ευθαλίας Διαμάντη, για όσα κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο σε βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Εφόσον ο κ. Παππάς, όπως ο ίδιος δήλωσε, κατέθεσε μήνυση κατά της κυρίας Διαμαντή είμαι αναγκασμένος να υπενθυμίσω μια χαρακτηριστική φράση από την κατάθεσή της: ”Κακώς ο κ.Παππάς κατηγορείται μόνο για πλημμέλημα. Θα έπρεπε να κατηγορηθεί και για κακούργημα”. Τόσο επ' αυτού όσο και επί άλλων θεμάτων η συνέχεια θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, αποκλειστικά με δική του ή δική τους ευθύνη», αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Καλογρίτσας. 

Νίκος Παππάς: Η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα και η μήνυση

Ο Νίκος Παππάς είχε προαναγγείλει τη μήνυση μετά την κατάθεση της γραμματέως στο Ειδικό Δικαστήριο, η οποία «έκανε λόγο για φακέλους και τσάντες με χρήματα που έφευγαν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα για βοήθεια προς το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)».

Όπως είπε, «τα χρήματα δινόντουσαν και σε δημοσιογράφους και σε άλλα πρόσωπα τα οποία σχεδίαζαν τη λειτουργία του καναλιού και της εφημερίδας». Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ζητήθηκε από τον Καλογρίτσα να βοηθήσει το εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού που θα ήταν ένα κανάλι του κόμματος «στο οποίο κουμάντο θα έκανε ο κ. Παππάς και το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ)». Σε σημείο της κατάθεσης της η κα. Διαμαντή ανέφερε ότι ο κ. Παππάς επισκεπτόταν τον κ. Καλογρίτσα κάθε μέρα. «Ερχόταν πριν πάει ο κ. Παππάς στο Μαξίμου στα γραφεία της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα, συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και έφευγε. Οι σχέσεις τους ήταν οικογενειακές, φιλικές και κοινωνικές».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ