Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: «Η Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους τής παράταξης - Να παραδώσει την έδρα»

Επίθεση κατά της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης
© SOOC / Dimitris Kapantais

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την Εύα Καϊλή, το Qatargate και την παράδοση της έδρας

Στην υπόθεση της Εύας Καϊλή και του Qatargate αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στη σημερινή (16.12) συνεδρίαση του κόμματος, μέσω της οποίας κάλεσε την ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα της. 

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης,  με αφορμή την υπόθεση της Εύας Καϊλή, ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει μια νέα κρίση εμπιστοσύνης, καθώς παράγει ακόμη φαινόμενα διαφθοράς που όπως σημείωσε «κάποιοι επιδιώκουν να τα χρεώσουν όλα στη δημοκρατική παράταξη». «...Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει όχι μόνο γιατί αυτά συμβαίνουν και άλλου, αλλά γιατί ήταν το κόμμα μας, που πήρε τις μεγάλες αποφάσεις για να ενισχύσει τους θεσμούς τής λογοδοσίας και της διαφάνειας στη χώρα. Το ΑΣΕΠ, τη Διαύγεια, τις ανεξάρτητες αρχές, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση», επισήμανε και πρόσθεσε:

«Το μιντιακό κατεστημένο, που υπηρετεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρερμήνευσε σκόπιμα αυτό που είπα περί ”Δούρειου Ίππου”. Προφανώς δεν καθοδήγησε η Νέα Δημοκρατία την κυρία Καϊλή να κάνει αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, αλλά την καθοδήγησε το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σε κάθε της κίνηση για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου ήταν σκιώδης εισηγήτρια. Αυτό το έχει καταγράψει πολλές φορές ο διεθνής Τύπος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ακόμη ότι η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους τής παράταξης και οφείλει να παραδώσει την έδρα της, επισημαίνοντας ότι «η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα». Επιπλέον, ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί το θέμα της Εύας Καϊλή και εκθέτει τη χώρα, επικρίνοντας έντονα προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη πώς κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία. «Δεν έχει πάτο το βαρέλι του εξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Είναι ικανοί για όλα, αρκεί να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας, όπως ο κ. Τσίπρας με τον Καμμένο. Και η απάντηση σε αυτήν τη δημοκρατική διολίσθηση είναι ψήφος στη δημοκρατική παράταξη, ψήφος στους ισχυρούς θεσμούς, ψήφος στη διαφάνεια», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας 16.12.2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ