- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Εύα Καϊλή: Ποιοι είναι οι 3 ευρωβουλευτές που αρνήθηκαν την καθαίρεσή της
Ιδρυτής ΜΚΟ κατά της διαφθοράς ένας εκ των τριών που αρνήθηκαν να την αποπέμψουν για το Qatargate
Qatargate: Καθαιρέθηκε από την αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου η Εύα Καϊλή - Ποιοι είναι οι 3 ευρωβουλευτές που διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία.
Στην καθαίρεση της Εύας Καϊλή από τη θέση της μίας εκ των 14 αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, προχώρησε την Τρίτη η Ολομέλεια του σώματος.
Εξαίρεση στην ευρεία πλειοψηφία αποτέλεσαν τρεις ευρωβουλευτές, οι οποίοι τριών διαφοροποιήθηκαν στην ψηφοφορία για την αποπομπή της Εύας Καϊλή, με αφορμή την εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate, από τους υπόλοιπους 625 συναδέλφους τους.
Συγκεκριμένα, ο Κροάτης Μίσλαβ Κολάκουσιτς είναι ο ευρωβουλευτής που ψήφισε κατά της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου.
Σημειώνεται πως είναι πρόεδρος της ΜΚΟ Antikorupcija, που ιδρύθηκε το 2018, μιας πρωτοβουλίας πολιτών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με σκοπό τη δημιουργία, στην κροατική κοινωνία, μιας ισχυρής πλατφόρμας υποστήριξης για την καταπολέμηση της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα, την προστασία των ανθρωπίνων και ατομικών δικαιωμάτων και την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Κολάκουσιτς είναι 53 ετών και είναι ευρωβουλευτής από το 2019. Δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο. Συνεπώς εντάσσεται στους μη εγγεγραμμένους.
Είναι μέλος της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τον Καναδά και αναπληρωτής στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων και την Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με την Ιαπωνία.
VOTE PASSED to remove Eva Kaili from office at the European Parlaiment.
— Jack Parrock (@jackeparrock) December 13, 2022
625 out of 628 in favour.
One against - non-attached member, Mislav Kolakušić from Croatia.
Two abstentions - ECR's: Rookmaker and ID's: Kuhs. pic.twitter.com/vx5XEUes3C
Εύα Καϊλή: Ποιοι είναι οι ευρωβουλευτές που καταψήφισαν την καθαίρεσή της - Οι δύο αποχές
Πέρα από την αρνητική ψήφο του Μίσλαβ Κολάκουσιτς, δύο συνάδελφοι της Εύας Καϊλή επίσης απείχαν: Η Ντόριεν Ρουκμάκερ, μια Ολλανδή ευρωβουλευτής της ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, και ο Γιόακιμ Κουχς, Γερμανός ευρωβουλευτής της σκληρής δεξιάς ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία.
Στην Ολλανδία, η Ρουκμάκερ είναι μέλος του πολιτικού κόμματος, More Direct Democracy, το οποίο υποστηρίζει πιο δεσμευτικά δημοψηφίσματα με πρωτοβουλία των πολιτών και «μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.
Ενώ στη Γερμανία, ο Κουχς είναι μέλος της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία, ή AfD - μιας ομάδας που είναι σημαντική πολιτική δύναμη, αλλά έχει επίσης τεθεί υπό παρακολούθηση για εξτρεμισμό.
(Με πληροφορίες του Politico)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εβδομαδιαία ανάρτηση του πρωθυπουργού - Αναλύει τις διεθνείς προκλήσεις και τον ρόλο της Ελλάδας
Ο πλήρης σχεδιασμός για οικονομία, κράτος, κοινωνία και ανάπτυξη την επόμενη χρονιά
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.