Qatargate: Η Κομισιόν διαψεύδει ότι ελέγχεται ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Δήλωση του Επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μαμέρ
Mαργαρίτης Σχοινάς - Qatargate: Διάψευση ότι ελέγχεται από την Κομισιόν
Λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Μαργαρίτης Σχοινάς ελέγχεται για το Qatargate, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προχώρησε σε διάψευση.
Ο Έρικ Μάμερ, επικεφαλής Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χαρακτήρισε τις θέσεις που έχει εκφράσει για το Κατάρ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν «σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής», ξεκαθαρίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δεν βρίσκεται υπό έρευνα.
«Σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ, οι θέσεις που έχει λάβει είναι σύμφωνες με αυτές της Επιτροπής. Δεν υπάρχουν αποκλίσεις ούτε διαφοροποιήσεις», τόνισε ο Έρικ Μαμέρ.
Για το ότι η πρόεδρος δεν σχολίασε το ζήτημα της εμπιστοσύνης της στον αντιπρόεδρο Σχοινά, ο κ. Μαμέρ είπε: «Η πρόεδρος στηρίζει ολόκληρο το Κολέγιο. Δεν χρειάζεται να το αναφέρει τώρα σε σχέση με κάποιο συγκεκριμένο μέλος του Κολεγίου, καθώς δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις που να αφορούν το Κολέγιο».
Επίσης, ο κ. Μαμέρ διευκρίνισε ότι ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς δεν βρίσκεται υπό έρευνα.
Την ίδια ώρα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης, κάνει λόγο για «ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμούς για δήθεν «διερεύνηση».
Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν ότι ο Έλληνας Επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του – μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπόρ και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.
Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.
Politico: Στο «κάδρο» και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.