- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Politico: Στο «κάδρο» και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το Qatargate
«Ψευδείς και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί», αναφέρει σύμβουλός του
QatarGate - Politico: Υπό έλεγχο από τις βελγικές αρχές και ο Μαργαρίτης Σχοινάς για το σκάνδαλο του Κατάρ
Στο στόχαστρο των βελγικών αρχών σχετικά με το Qatargate φέρεται να μπαίνει και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς σύμφωνα με το Politico, έκανε δηλώσεις υπέρ του Κατάρ το διάστημα που βρέθηκε εκεί.
Ειδικότερα, σε δημοσίευμά του, το οποίο τιτλοφορεί «Σχοινάς υπό έλεγχο», το Politico αναφέρει τα ακόλουθα: «Κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ μέρους της Επιτροπής. Ο κ. Σχοινάς, επίτροπος από την Ελλάδα, έχει επικριθεί από τους ευρωβουλευτές για τα tweet του για το Κατάρ τους τελευταίους μήνες. Σε ένα πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για "σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση", ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις».
Σημειώνεται ότι και ένα δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Ρεπούμπλικα, την επομένη της σύλληψης της Εύας Καϊλή, επιχείρησε να βάλει «στο κάδρο» του Qatargate τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, με μοναδικό «στοιχείο» κάποιες δηλώσεις του εκεί, με την ευκαιρία του ταξιδιού του για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Qatargate - Σύμβουλος Μαργαρίτη Σχοινά: Ψευδείς και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί
Την ίδια ώρα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βαγγέλης Δεμίρης, κάνει λόγο για «ψευδείς, ανυπόστατους και παραπλανητικούς ισχυρισμοούς για δήθεν «διερεύνηση».
«Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν «διερεύνηση» του @Margschinas. Χαμένοι στη μετάφραση...», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ψευδείς, ανυπόστατοι και παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί για δήθεν «διερεύνηση» του @Margschinas Χαμένοι στη μετάφραση...
— vangelis demiris (@vangelisdemiris) December 12, 2022
Οι συνεργάτες του Μαργαρίτη Σχοινά τονίζουν ότι ο ελληνας Επίτροπος βρέθηκε στην έναρξη του παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ εκ της θέσεώς του - μιας και είναι μεταξύ άλλων αρμόδιος για τα σπόρ και υπογραμμίζουν ότι ταξίδεψε εκεί μαζί με με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.
Σημειώνουν δε ότι δεν θα μπορούσε να μην εκπροσωπηθεί η ενωμένη Ευρώπη στην πρεμιέρα μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Να την κάνουμε ξανά να νιώσει αυτό που είναι πραγματικά»
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.