Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: 15χρονος κατήγγειλε τον π. Αντώνιο για ασέλγεια

Πρόκειται για δεύτερη καταγγελία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου
© EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Κιβωτός του Κόσμου: Ασέλγεια από τον πατέρα Αντώνιο κατήγγειλε 15χρονος – Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών

Σοβαρές ποινικές εξελίξεις ενδέχεται να δρομολογηθούν στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, μετά τα όσα ισχυρίστηκε σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε σήμερα, 15χρονος φιλοξενούμενος της δομής του Βόλου.

Το αγόρι κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες - και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- και φαίνεται ότι κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ασέλγειας, από στέλεχος του ΜΚΟ που βρίσκεται στο κύκλο των προσώπων που ερευνώνται από την Εισαγγελία Ανήλικων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στον Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι Αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι, στο οποίο είχε αναφερθεί ο 19χρονος που έχει καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση του, πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του παιδιού για τη διερεύνηση της ευαίσθητης υπόθεσης, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, με ευθύνη της Εισαγγελίας το παιδί μεταφέρθηκε στην Αθήνα και εξετάστηκε στο Σπίτι του Παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο που καταγγέλλει ότι υπέστη αυτές τις πράξεις ενώ ήταν 13 ετών.

Η κατάθεση του 15χρονου μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική έρευνα για την Κιβωτό, ώστε να κρίνουν άμεσα τις επόμενες και πλέον κρίσιμες, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα τους, κινήσεις τους για καθένα από τα πρόσωπα που ελέγχονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος στις αρχές Δεκέμβριου είχε δώσει συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές. Παράλληλα, ενώπιον των εισαγγελέων προσήλθε και ένας νεαρός, ο οποίος μέχρι πρότινος διαβιούσε σε δομές της Κιβωτού και πλέον ζει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησής του την περίοδο που ήταν φιλοξενούμενος στην Κιβωτό.

Σημειώνεται ότι με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται πλέον στον π. Αντώνιο να πλησιάσει και να εισέλθει στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τις διαδρομές των χρημάτων από δωρεές στα ταμεία της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για απαγόρευση προσέγγισης στις δομές στηρίζεται σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων. Με την ίδια εντολή απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές σε ακόμη τρία πρόσωπα.

Κιβωτός του Κόσμου: Δύο καταγγελίες κατά του π. Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση

Δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», π. Αντωνίου, έχουν πλέον στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβαινε στα σπίτια της ΜΚΟ, τους όρους διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και πού έχουν πάει τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δωρεές από απλούς πολίτες.

Όπως έχει γράψει η ATHENS VOICE, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της ΜΚΟ, είναι για τις εισαγγελικές αρχές το ουσιώδες, κατά τη διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, στα ελληνικά χρονικά. «Παιδιά που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τους βιολογικούς τους γονείς λόγω των άσχημων συνθηκών του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν γίνεται να πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης», υποστηρίζουν ανώτατοι εισαγγελικές λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ήδη, στα χέρια των εισαγγελιών σε Αθήνα και Βόλο βρίσκονται συνολικά τρεις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι δύο εμφανίζουν τον πάτερ Αντώνη, τον ιδρυτή της ΜΚΟ ως τον κακοποιητή, ενώ υπάρχει άλλη μια καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ