Ελλαδα

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Πώς συνελήφθη ο σύντροφος της Εύας Καϊλή για το σκάνδαλο Qatargate

Η μυστική επιχείρηση και η επιδρομή στο γκαράζ του σπιτιού

62224-137655.jpg
Newsroom
12’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή
Φραντσέσκο Τζόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή © EUROKINISSI/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Εύα Καϊλή και σκάνδαλο Qatargate - Ο σύντροφος της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και η σύλληψή του στις Βρυξέλλες

Στην υπόθεση με την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο του Qatargate ο Φραντσέσκο Τζόρτζι είχε μπει εδώ και καιρό στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή συνελήφθη στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης, της οποίας η προετοιμασία κράτησε μήνες και έγινε υπό άκρα μυστικότητα, προκειμένου να μη διαρρεύσει το παραμικρό που θα μπορούσε να ανατρέψει τον υφιστάμενο σχεδιασμό για τις αποκαλύψεις σχετικά με δωροδοκίες νυν και πρώην ευρωβουλευτών από το Κατάρ.

Το δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα «Le Soir» είναι αποκαλυπτικό. Τα ξημερώματα της 9ης Δεκεμβρίου όλοι ήταν στη θέση τους και περίμεναν το «πράσινο» φως για να συλλάβουν τον Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Το σπίτι στην οδό Wiertz στη βελγική πρωτεύουσα βρισκόταν υπό παρακολούθηση. Από τη στιγμή που η Εύα Καϊλή είχε κοινοβουλευτική ασυλία, δεν υπήρχε η δυνατότητα για έφοδο από την αστυνομία.

Η στιγμή που συνελήφθη ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

Όταν ο σύντροφος της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου βγήκε από το γκαράζ του σπιτιού στις Βρυξέλλες, οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν μπροστά του και τον συνέλαβαν. Η ειδική ομάδα που ανέλαβε την επιχείρηση είχε σαφείς εντολές. Σύμφωνα, πάντα, με το ίδιο δημοσίευμα, πρώτο ζητούμενο ήταν να κατασχεθεί το κινητό τηλέφωνο του Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 17 έρευνες σε διάφορα σημεία των Βρυξελλών, με τους αστυνομικούς να «σφραγίζουν» μεταξύ άλλων γραφεία ευρωβουλευτών.

Το πόσο καλά οργανωμένη ήταν η επιχείρηση που σήμανε την αρχή για να βγει στην επιφάνεια το Qatargate, το οποίο οδήγησε στη σύλληψη της Εύας Καϊλή, φάνηκε από το γεγονός ότι κανένα από τα ευρήματα δεν καταχωρήθηκε στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να μην υπάρξει καμία διαρροή.

Φραντσέσκο Τζόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή

Ποιος είναι, όμως, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή; Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι κατάγεται από την Ιταλία, έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009, όπου και γνώρισε την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια.

Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάδνη.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, εύκολα θα διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια αλλά και τα χειμερινά σπορ. Έχει περίπου 600 followers στο Instagram.

«Είναι εφικτό να συνδυαστεί καριέρα και οικογένεια, εφόσον επιλέξεις έναν σύντροφο που σε σέβεται και έχει την παιδεία και την αυτοπεποίθηση να αναλάβει ρόλο και ευθύνη στο μεγάλωμα των παιδιών. Αποφάσισα πως στην προσωπική μου ζωή δεν χωράνε ανταγωνισμοί και συμπλέγματα άλυτα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που βλέπουν λύσεις και όχι προβλήματα. Σίγουρα όλα γίνονται πιο εύκολα με την οργάνωση, τη στήριξη και την αγάπη των γονιών μας, καθώς μόνο εκείνοι μας βοηθάνε στο μεγάλωμα της μικρής» είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή στο περιοδικό ΟΚ!, πριν από περίπου έναν χρόνο.

Σημειώνεται ότι η σύγκριση στα πόθεν έσχες για την περιουσία της Εύας Καϊλή δείχνει αύξηση τραπεζικών καταθέσεων την τελευταία τριετία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ