Πολιτικη & Οικονομια

Qatargate - Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη

Το προφίλ του κοινοβουλευτικού συμβούλου στις Βρυξέλλες και δεινού ιστιοπλόου

62224-137655.jpg
Newsroom
13’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate - Οι σχέσεις του με ΜΚΟ και δομές της Ε.Ε.
Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, συνελήφθη επίσης για εμπλοκή στο Qatargate © Eurokinissi / Αποστόλης Παπανικολάου

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate - Οι σχέσεις του με ΜΚΟ και δομές της Ε.Ε.

Πολιτικό σεισμό έχουν προκαλέσει οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι οποίες εμπλέκουν την Εύα Καϊλή στο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας που έχει ξεσπάσει από την περασμένη Παρασκευή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κρατείται προς το παρόν στις φυλακές του Σεν Ζιλ στις Βρυξέλλες, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη και ο Ιταλός σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα, τη δέσμευση της περιουσίας της Εύας Καϊλή, μελών της οικογενείας της και του συζύγου της διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της αρχής κινήθηκε άμεσα μετά τις εξελίξεις στο Βέλγιο, προκειμένου να διασφαλιστούν περιουσιακά στοιχεία, που μπορεί να προέρχονται από μη νόμιμες δραστηριότητες και να βρίσκονται στην Ελλάδα (ακίνητα, λογαριασμοί, εταιρίες και λοιπά).

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate - Οι σχέσεις του με ΜΚΟ και δομές της Ε.Ε.
H Εύα Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην Κηφισιά, το καλοκαίρι του 2020 © Eurokinissi / Αποστόλης Παπανικολάου

Η δέσμευση ήδη κοινοποιήθηκε στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, αλλά και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (κτηματολογικά γραφεία) και αφορά τόσο την ευρωβουλευτή που κρατείται, όσο και τα άμεσα συγγενικά της πρόσωπα, δηλαδή τους γονείς και τα αδέλφια της. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cozplh7qmszt)

Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Ποιος είναι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή που συνελήφθη για το σκάνδαλο Qatargate

Ποιος είναι, όμως, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή; Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία, έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009, όπου και γνώρισε την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια.

Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάδνη.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, εύκολα θα διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια αλλά και τα χειμερινά σπορ. Έχει περίπου 600 followers στο Instagram.

«Είναι εφικτό να συνδυαστεί καριέρα και οικογένεια, εφόσον επιλέξεις έναν σύντροφο που σε σέβεται και έχει την παιδεία και την αυτοπεποίθηση να αναλάβει ρόλο και ευθύνη στο μεγάλωμα των παιδιών. Αποφάσισα πως στην προσωπική μου ζωή δεν χωράνε ανταγωνισμοί και συμπλέγματα άλυτα και έχω δίπλα μου ανθρώπους που βλέπουν λύσεις και όχι προβλήματα. Σίγουρα όλα γίνονται πιο εύκολα με την οργάνωση, τη στήριξη και την αγάπη των γονιών μας, καθώς μόνο εκείνοι μας βοηθάνε στο μεγάλωμα της μικρής», είχε δηλώσει η Εύα Καϊλή στο περιοδικό ΟΚ!, πριν από περίπου έναν χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ