Πολιτικη & Οικονομια

La Repubblica για Qatargate: Σφραγίστηκαν για έρευνες τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών

Όλοι σχετίζονται με τον Αντόνιο Παντζέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
© EPA/JULIEN WARNAND

La Repubblica για υπόθεση διαφθοράς στο ΕΚ: Σφραγίστηκαν για έρευνες τα γραφεία άλλων 4 Ιταλών

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς στις Βρυξέλλες με την εφημερίδα La Repubblica να κάνει αναφορά σήμερα σε άλλα 4 ονόματα Ιταλών τα γραφεία των οποίων σφραγίστηκαν.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σφραγίστηκε το γραφείο της Φεντερίκα Γκαρμπανιάτι –σήμερα είναι βοηθός της ευρωβουλευτού Αλεσάντρα Μορέτι– η οποία, παρά το γεγονός ότι έκανε ένα ταξίδι στην Ντόχα για να συναντήσει τον υπουργό Εργασίας, ξεκαθάρισε ότι πάντα ψήφιζε για το Κατάρ σύμφωνα με τις υποδείξεις της ομάδας της. Η Γκαρμπανιάτι ωστόσο, στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Αντόνιο Παντζέρι τον φερόμενο «εγκέφαλο» του σκανδάλου.

Ο δεύτερος είναι ο Τζουζέπε Μερόνι. Έχει και αυτός παρελθόν ως βοηθός του Παντζέρι και τώρα είναι στην υπηρεσία της Λάρα Κόμι, νεοεκλεγμένης από τη Forza Italia. 
 
Η τρίτη είναι η Ντονατέλα Ροστάνιο με ειδικότητα στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, πρώην συνεργάτης του Παντζέρι και τώρα της Βελγίδας ευρωβουλευτού ιταλικής καταγωγής, Μαρία Αρενά. Και πάνω απ’ όλα, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Fight Impunity», η οποία ιδρύθηκε επίσης από τον Παντζέρι και βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εισαγγελίας.

Ο τέταρτος είναι ο Νταβίντε Ζότζια ένα σημαντικό όνομα της ιταλικής Αριστεράς πριν από δεκαπέντε χρόνια. Πρώην Ιταλός βουλευτής, πιστός του Πιερλουίτζι Μπερσάνι (πρώην αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος) και οργανωτικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος. Το κινητό του τηλέφωνο κατασχέθηκε, επειδή ζούσε στις Βρυξέλλες σε ένα σπίτι που ανήκε στον Μερόνι με τον οποίο μοιραζόταν το ίδιο γραφείο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες. 

Συνεδριάζει σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Στον απόηχο των ραγδαίων εξελίξεων στο Στρασβούργο σήμερα ξεκινά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές να είναι οργισμένοι και να ζητούν άμεσες κινήσεις.

Νωρίτερα, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που είχαν ανατεθεί στην Εύα Καϊλή.

Όσον αφορά στο τι θα γίνει με τις θέσεις τις οποίες κατέχει η κ. Καιλή, σήμερα Δευτέρα στις 16.00 ώρα Ελλάδας στη Διάσκεψη των Προέδρων η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θα ζητήσει την αντικατάστασή της από τη θέση της αντιπροέδρου. Εάν το 60% πει «ναι», χάνει το αξίωμα. Οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν να μπει μπλόκο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-Κατάρ για απελευθέρωση της ταξιδιωτικής βίζας.

με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ