Κοσμος

Πέθαναν τρία από τα τέσσερα παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη της Βρετανίας

Το παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διασώστες σε έρευνα σε λίμνη της Βρετανίας
© Youtube

Βρετανία: Νεκρά παιδιά μετά την πτώση τους σε λίμνη - Η ηλικία τους και τα στοιχεία για την τραγωδία

Δεν κατάφεραν τελικά να κρατηθούν στη ζωή τα τρία από τα τέσσερα παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στη Βρετανία. 

Τα τρία παιδιά, 11, 10 και 8 ετών, πέθαναν λίγες ώρες μετά τη διάσωσή τους από τη λίμνη στο Babbs Mill Park, ενώ το 6χρονο αγοράκι που ήταν στην παρέα τους παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.  

Σύμφωνα με το BBC, τα παιδιά έπαθαν καρδιακή ανακοπή όταν βγήκαν από το παγωμένο νερό της λίμνης. Πιστεύεται ότι έπαιζαν στον πάγο στο Babbs Mill Park, στο Kingshurst. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν στη λίμνη για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιος άλλος στο νερό.

Βρετανία: Δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης των παιδιών από τη λίμνη

Κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης των παιδιών, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν υπέστη «ήπια υποθερμία» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα, τα τέσσερα παιδιά έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν. Όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της διάσωσης, τα συνεργεία της πυροσβεστικής «μπήκαν στο νερό, κολύμπησαν στο πρώτο παιδί και οι ειδικοί εκπαιδευμένοι πυροσβέστες μας διέσωσαν άλλα τρία παιδιά».

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά που εμπλέκονται στο περιστατικό. Ο δήμαρχος των Γουέστ Μίντλαντς, Άντι Στριτ, έγραψε στο Twitter ότι ήταν ένα «βαθιά ανησυχητικό περιστατικό», προσθέτοντας: «Ξέρω ότι όλοι θα προσευχόμαστε για να τα καταφέρουν τα παιδιά».

Το Met Office προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο πάγος κατά τη διάρκεια του κρύου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας εκπρόσωπος του είπε: «Με τις θερμοκρασίες να δυσκολεύονται να φτάσουν πολύ πάνω από το μηδέν τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, τμήματα νερού όπως ποτάμια και λίμνες κινδυνεύουν να παγώσουν. Ενώ τα παγωμένα ποτάμια και οι λίμνες μπορεί να είναι συναρπαστικά, μπορεί να είναι επικίνδυνα για τη ζωή».

Four children pulled from icy lake in Birmingham

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ