Κοσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη στη Βρετανία

Υπέστησαν ανακοπή καρδιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες διασωστών για τον εντοπισμό των παιδιών στην παγωμένη λίμνη πάρκου στη Βρετανία
© Youtube / Sky News

Βρετανία: Πτώση παιδιών κατά τη διάρκεια παιχνιδιού σε παγωμένη λίμνη - Η ανακοπή καρδιάς και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο παραμένουν τέσσερα παιδιά που διασώθηκαν από παγωμένη λίμνη κοντά στο Μπέρμιγχαμ στη Βρετανία

Σύμφωνα με το BBC, τα παιδιά έπαθαν καρδιακή ανακοπή όταν βγήκαν από το παγωμένο νερό της λίμνης. Πιστεύεται ότι έπαιζαν στον πάγο στο Babbs Mill Park, στο Kingshurst. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίστηκαν στη λίμνη για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε κάποιος άλλος στο νερό. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρηση διάσωσης των παιδιών, ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν υπέστη «ήπια υποθερμία» και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα, τα τέσσερα παιδιά έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο όπου εντοπίστηκαν. Όπως περιέγραψε ο επικεφαλής της διάσωσης, τα συνεργεία της πυροσβεστικής «μπήκαν στο νερό, κολύμπησαν στο πρώτο παιδί και οι ειδικοί εκπαιδευμένοι πυροσβέστες μας διέσωσαν άλλα τρία παιδιά».

Four children in critical condition after falling through ice at Solihull lake in Babbs Mill Park

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τα παιδιά που εμπλέκονται στο περιστατικό. Ο δήμαρχος των Γουέστ Μίντλαντς, Άντι Στριτ, έγραψε στο Twitter ότι ήταν ένα «βαθιά ανησυχητικό περιστατικό», προσθέτοντας: «Ξέρω ότι όλοι θα προσευχόμαστε για να τα καταφέρουν τα παιδιά».

Το Met Office προειδοποίησε για τους κινδύνους που εγκυμονεί ο πάγος κατά τη διάρκεια του κρύου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένας εκπρόσωπος του είπε: «Με τις θερμοκρασίες να δυσκολεύονται να φτάσουν πολύ πάνω από το μηδέν τις επόμενες ημέρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, τμήματα νερού όπως ποτάμια και λίμνες κινδυνεύουν να παγώσουν. Ενώ τα παγωμένα ποτάμια και οι λίμνες μπορεί να είναι συναρπαστικά, μπορεί να είναι επικίνδυνα για τη ζωή».

Children pulled from icy lake in a critical condition

Βρετανία: Σφοδρή χιονόπτωση και θερμοκρασίες υπό το μηδέν - Σοβαρά τα προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια του Λονδίνου έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη βρετανική πρωτεύουσα. Στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ όλες οι πτήσεις έχουν ανασταλεί, αφού αναγκάστηκε να κλείσει τον αεροδιάδρομο, ενώ το Χίθροου και το Γκάτγουικ επίσης ακύρωσαν ή καθυστέρησαν πτήσεις, λόγω του χιονιά.

Το Λονδίνο τέθηκε σε κατάσταση «κίτρινου» συναγερμού, καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, οι καιρικές συνθήκες δεν αναμένεται να βελτιωθούν μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι οι Βρετανοί πρέπει να προετοιμαστούν για μία «παγωμένη ομίχλη» και για θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και -15 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα, πολλά αυτοκίνητα στο Σάσεξ είναι εγκαταλελειμμένα σε δρόμους λόγω του χιονιά, ενώ δεκάδες σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτερά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η υπηρεσία ασθενοφόρων στην Ουαλία «δεν ήταν σε θέση να περιορίσει την αυξημένη ζήτηση» το Σαββατοκύριακο, καθώς το 111 δέχθηκε περισσότερες από 10.000 κλήσεις, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων η κακοκαιρία αναμένεται να υποχωρήσει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Μέχρι τότε, ο Οργανισμός Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν σε ζεστά μέρη και να προσέχουν κυρίως τις ευάλωτες ομάδες.

London covered in snow as schools announce closures

Με πληροφορίες από BBC και Daily Mail

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ