Κοσμος

Βρετανία: Ο 10χρονος Τζακ πέθανε στην προσπάθειά του να σώσει τρία παιδιά από παγωμένη λίμνη

Θλίψη στο Σόλιχαλ για τα τρία νεκρά αγόρια

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 10χρονος Τζακ Τζόνσον
© Youtube

Βρετανία: Η ιστορία του 10χρονου Τζακ - Ο θάνατος των τριών παιδιών και το μοιραίο παιχνίδι στην παγωμένη λίμνη

Ο 10χρονος Τζακ Τζόνσον βούτηξε στην παγωμένη λίμνη του Σόλιχαλ της Βρετανίας για να σώσει τρία άγνωστά του παιδιά που κινδύνευαν να πνιγούν. Το μικρό αγόρι έχασε τη ζωή του λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί με ανακοπή καρδιάς. 

Η θεία του μικρού Τζακ περιέγραψε μέσα από ανάρτησή της στα social media την ηρωική προσπάθειά του. «Ο ανιψιός μου είδε ένα παιδί να περνάει μέσα από τον πάγο και έτρεξε, προσπάθησε να τον σώσει. Απλώς έχουμε καταρρεύσει. Πέθανε προσπαθώντας να σώσει τρία παλικάρια που ούτε καν ήξερε, ήταν καταπληκτικός». 

«Ήταν η πιο καταστροφική μέρα στη ζωή της οικογένειάς μας», είπε ένας άλλος συγγενής, την ώρα που οικογενειακός φίλος αποκάλυψε ότι ο παππούς του αγοριού, τον οποίο ονόμασε Peter, «πήδηξε στη λίμνη για να προσπαθήσει να τους σώσει», αλλά ο Jack και δύο αγόρια, ηλικίας 8 και 11 ετών, πέθαναν λίγη ώρα μετά την ανάσυρσή τους από την παγωμένη λίμνη. Το τέταρτο αγόρι, μόλις 6 ετών, συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. 

Η κοινότητα του Solihull συγκεντρώθηκε στο Babbs Mill Park το βράδυ της Δευτέρας (12.12) για να αποτίσει φόρο τιμής στα νεαρά αγόρια.

Three boys dead after falling in icy lake in Solihull: Mourners leave flowers and toys

Δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, τοποθέτησαν λουλούδια, μπαλόνια και κεριά στη βάση ενός δέντρου στο πάρκο κοντά στο Μπέρμιγχαμ.

Solihull lake tragedy | Jack Carson reports as the community comes together to mourn

Τα άλλα τρία παιδιά φέρεται να είναι μέλη της ίδιας οικογένειας. Εκτιμάται ότι τα παιδιά έπαιζαν στον πάγο στη λίμνη Babbs Mill στο Solihull των West Midlands, όταν αυτός υποχώρησε. Ο 10χρονος Tommy Barnet είπε στο Sky News: «Κάποιου τα πόδια κόλλησαν στον πάγο και μετά οι φίλοι του πήγαν να τον σώσουν, αλλά έπεσαν όλοι μέσα».

Solihull lake deaths: Boy got his leg stuck in ice & others tried to help - Friend

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ