Πολιτικη & Οικονομια

Εύα Καϊλή, η πρώτη αντίδραση για την εμπλοκή στο QatarGate: «Είμαι αθώα»

Δήλωση μέσω του δικηγόρου της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Εύας Καϊλή - Η πρώτη αντίδραση: «Είμαι αθώα»

«Αθώα» δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, η Εύα Καϊλή αναφορικά με τις κατηγορίες που τις προσάπτουν οι βελγικές Αρχές σχετικά με την εμπλοκή της στο QatarGate.

«Είμαι αθώα, δεν έχω καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ» δηλώνει, όπως είπε στο Open TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο δικηγόρος της οικογένειας στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και πρόσθεσε «Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήμα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα.  Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα».

Όσον αφορά τον πατέρα της ευρωβουλευτή ο κ. Δημητρακόπουλος είπε «Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή και είναι ελεύθερος αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε, ένας πατέρας όταν βλέπει το παιδί του σε τόσο δύσκολη θέση μένει δίπλα του. Η κ. Καϊλή δεν έχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στη ζωή της. Η μόνη της δραστηριότητα είναι αυτή που ήταν γνωστή, ευρωβουλευτής. Η εταιρεία real estate που ακούστηκε, είναι μια ΙΚΕ, που έχει συσταθεί εδώ κι ένα μήνα, με εταιρικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ. Δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, κι όλα αυτά προκύπτουν από το ΓΕΜΗ. Καμία μα καμία εμπορική δραστηριότητα δεν είχε στη ζωή της η κ. Καϊλή. Η Αρχή για το ξέπλυμα καλώς έκανε, διότι όταν ακούει ότι υπάρχει μια τέτοια κατηγορία στις Βρυξέλλες, είναι υποχρεωμένη κι αυτή προληπτικά να πάρει κάποια μέτρα. Έτσι δέσμευσε κι αυτή τους λογαριασμούς της ίδιας, του πατέρα και της αδελφής της κ. Καϊλή. Αυτοί όμως είναι λογαριασμοί που κατατίθενται οι μισθοί».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ