- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Εύα Καϊλή: Ανεστάλησαν οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο
Ξεκίνησε η διαδικασία για την καθαίρεσή της από αντιπρόεδρο
Εύα Καϊλή, Ευρωκοινοβούλιο και σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ - Η απόφαση για αναστολή των αρμοδιοτήτων της - Προς καθαίρεση από αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την Εύα Καϊλή, η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ και τον χρηματισμό ευρωβουλευτών με «πετροδόλαρα», προκειμένου το αραβικό κράτος του Κόλπου να έχει λόγο σε πολιτικές αποφάσεις που λάμβανε το Ευρωκοινοβούλιο.
Όπως έγινε γνωστό, οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπαίνουν στον «πάγο» μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας για διαφθορά, στην οποία εμπλέκεται. Η απόφαση ελήφθη από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.
«Yπό το πρίσμα της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, αποφάσισα να αναστείλω με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες, τα καθήκοντα και τις εργασίες που σας έχω αναθέσει υπό την ιδιότητά σας ως αντιπρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» έγραψε στο Twitter.
Την είδηση έκανε νωρίτερα γνωστή μέσω Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης (επίσης αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).
«Η @EP_President Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του @Europarl_EN Εύα #Καιλη. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ» έγραψε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η @EP_President Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του @Europarl_EN Εύα #Καιλη. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ.
— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) December 10, 2022
Βελγικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Εύα Καΐλή θα περάσει μία ακόμη νύχτα στο κρατητήριο, την ώρα που οι εισαγγελείς συλλέγουν επιπλέον στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση χρηματισμού και δωροδοκίας στο Ευρωκοινοβούλιο από αξιωματούχους του Κατάρ.
Την καθαίρεση της Εύας Καϊλή από αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ζητούν οι Ευρωσοσιαλιστές
Το θέμα της καθαίρεσης της Εύας Καϊλή και της αντικατάστασής της στη θέση του αντιπροέδρου έχουν σηκώσει ψηλά οι Ευρωσοσιαλιστές.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό θα τεθεί επί τάπητος στη διάσκεψη των προέδρων την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό».
Ειδικότερα, η πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών Iratxe Garcia Perez έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Οι S&D θα ζητήσουν ένα νέο σημείο στην ημερήσια διάταξη της επόμενης διάσκεψης των προέδρων του ΕΚ, με βάση το άρθρο. 21 του εσωτερικού κανονισμού».
Και πρόσθεσε: «Δεδομένης της έρευνας, η Εύα Καϊλή θα πρέπει να αντικατασταθεί ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να προστατευθεί η αξιοπρέπεια του θεσμού & η εμπιστοσύνη των πολιτών».
S&Ds will request a new point in the agenda of the next EP conference of presidents, based on art. 21 of the rules of procedure.
— Iratxe Garcia Perez /❤️ (@IratxeGarper) December 10, 2022
Given the investigation, Eva Kaili should be replaced as EP vice-president in order to protect the institution’s respectability & citizens’ trust
Το μεσημέρι της Κυριακής οι ανακοινώσεις της εισαγγελίας για την Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ανακριτής και εισαγγελέας στις Βρυξέλλες θα κάνουν ανακοινώσεις νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (11/12) για το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ και τις συλλήψεις στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων θα αναφερθούν και στην Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκαν σακούλες με χρήματα.
Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες από την εισαγγελία στη βελγική πρωτεύουσα βγαίνουν με το σταγονόμετρο, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι πριν γίνουν οι έφοδοι σε 17 σπίτια και γραφεία είχε προηγηθεί προετοιμασία αρκετών μηνών υπό άκρα μυστικότητα.
Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 5 συλληφθέντες για το σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου με τις δωροδοκίες από το Κατάρ είναι και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Επιδότηση 90% μισθού και εισφορών για 12 μήνες με εξ αποστάσεως εργασία
«Οι πολίτες δεν ξεχνούν τα ΑΤΜ, τις απολύσεις και τα λουκέτα»
«Θα συλληφθεί όπως συλλαμβάνονται όλοι» σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.