Κοσμος

Ποιοι είναι οι δύο ευρωβουλευτές, εκτός από την Εύα Καϊλή, που ελέγχονται για το σκάνδαλο με το Κατάρ

Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σακούλες με χρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρενά ελέγχονται, μαζί με την Εύα Καϊλή, για χρηματισμό από το Κατάρ
Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρί Αρενά ελέγχονται, μαζί με την Εύα Καϊλή, για χρηματισμό από το Κατάρ © EPA/OLIVIER HOSLET

Η Εύα Καϊλή και οι δύο άλλοι ευρωβουλευτές για το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ - Η έρευνα για χρηματισμό και δωροδοκία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στις Βρυξέλλες οι έρευνες για την Εύα Καϊλή και τους δύο άλλους ευρωβουλευτές στο πολύκροτο σκάνδαλο με το Κατάρ και τον χρηματισμό ευρωβουλευτών.

Τόσο το γραφείο της Εύας Καϊλή όσο και δύο ακόμη ευρωβουλευτών έχουν σφραγιστεί. Αστυνομικοί έχουν κατασχέσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αναζητώντας στοιχεία, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για διαφθορά στο Ευρωκοινοβούλιο και χρηματισμό από το Κατάρ.

Εκτός από την Εύα Καϊλή στο μικροσκόπιο των βελγικών αρχών βρίσκονται επίσης οι ευρωβουλευτές:

  • Μαρί Αρενά και
  • Μαρκ Ταραμπέλα.

Και οι δύο προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία προχώρησε στη διαγραφή της αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα, όπως και η Εύα Καϊλή, προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο
Ο Μαρκ Ταραμπέλα, όπως και η Εύα Καϊλή, προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο © EPA/OLIVIER HOSLET
Η Μαρί Αρενά, όπως και η Εύα Καϊλή, προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο
Η Μαρί Αρενά, όπως και η Εύα Καϊλή, προέρχονται από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο © EPA/OLIVIER HOSLET

Βελγικά ΜΜΕ είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει συλληφθεί. Δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα L’ Echo αναφέρει ότι στο σπίτι της στις Βρυξέλλες βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα έχει συλληφθεί και ο πατέρας της Εύας Καϊλή.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε τουλάχιστον 17 σπίτια, έχοντας σαφείς εντολές από την ομοσπονδιακή εισαγγελία που ερευνά σε βάθος το σκάνδαλο με το Κατάρ και τον χρηματισμό ευρωβουλευτών.

Σκάνδαλο Κατάρ: Σύλληψη της Εύας Καϊλή για την υπόθεση διαφθοράς του ΕΚ | 9/12/22 | EΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ