Πολιτικη & Οικονομια

Le Monde: Η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της και το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ

Γιατί κατηγορείται ο Φραντσέσκο Τζόρτζι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι
Η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι | Πηγή ΦΩΤΟ: Facebook

Δημοσίευμα της Le Monde για την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι - Η σύλληψη για τις Βρυξέλλες για το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην Εύα Καϊλή και το σκάνδαλο με τον χρηματισμό ευρωβουλευτών από το Κατάρ αναφέρεται η «Le Monde».

Την ώρα που βελγικά δημοσιεύματα γράφουν ότι η «Εύα Καϊλή πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο», η γαλλική εφημερίδα κάνει λόγο για «πολιτικό σεισμό στην Ευρώπη που θα έχει και συνέχεια».

«Το Ευρωκοινοβούλιο ταρακουνήθηκε μετά τις αποκαλύψεις» προσθέτει η Le Monde, υπογραμμίζοντας: «Όσα έγιναν γνωστά ίσως δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου».

Στο ίδιο δημοσίευμα δίνεται έμφαση στη σύλληψη του συντρόφου της Εύας Καϊλή την Παρασκευή (9/12).

«Ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι είναι κοινοβουλευτικός βοηθός του Ιταλού ευρωβουλευτή Andrea Cozzolino, της ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών. Προηγουμένως ήταν βοηθός του πρώην ευρωβουλευτή Pier Antonio Panzeri, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο του Κατάρ. Ο Τζόρτζι και ο Πανζέρι (σ.σ. πρώην ευρωβουλευτής και ένας από τους συλληφθέντες για το σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ) ίδρυσαν μαζί το 2019 την ΜΚΟ "Fight Impunity", που έχει στόχο την καταπολέμηση της ατιμωρησίας διεθνώς. Τα γραφεία της εν λόγω ΜΚΟ, η οποία στο διοικητικό της συμβούλιο περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως ο Μπερνάρ Καζνέβ, η Έμμα Μπονίνο και η Φεντερίκα Μογκερίνι ελέγχθηκαν από τις Αρχές».

Υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Προσήχθη η Εύα Καϊλή – Έρευνα στο σπίτι της | 10/12/22 | ΕΡΤ

H σύλληψη της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες - Τι ισχύει με την ασυλία της

Για την Εύα Καϊλή και τη σύλληψή της στις Βρυξέλλες η «Le Monde» επισημαίνει: «Η βελγική αστυνομία την συνέλαβε επ'αυτοφώρω και αυτό δεν της επέτρεψε να κάνει χρήση της βουλευτικής της ασυλίας. Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο σακούλες με μετρητά βρέθηκαν στο σπίτι της».

Στο δημοσίευμα υπάρχει και η λακωνική ανακοίνωση από το Ευρωκοινοβούλιο στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμού ευρωβουλευτών από το Κατάρ: «Το Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει δικαστικές υποθέσεις εν εξελίξει. Όπως πάντα συνεργάζεται απολύτως με τις αρμόδιες εθνικές Αρχές και θα πράξει το ίδιο στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι για την Εύα Καϊλή και τη σύλληψή της στις Βρυξέλλες Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Οικονόμου είχαν πολιτική αντιπαράθεση, με το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να δίνει στη δημοσιότητα ανακοίνωση-απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ν. Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή: Για πολιτικούς λόγους η απόφαση της διαγραφής της | 10/12/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ