- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κεραμέως σε Γαβρόγλου: «Το Yale έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα για δίδακτρα»
Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στον προκάτοχό της
Νίκη Κεραμέως: Η απάντηση της υπουργού Παιδείας στον Κώστα Γαβρόγλου για τη συνεργασία ΕΚΠΑ - Yale και την απαλλαγή από δίδακτρα
Την απάντησή της στον Κώστα Γαβρόγλου έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τη συμφωνία ΕΚΠΑ - Yale για τη δωρεάν φοίτηση ελλήνων φοιτητών για 1-2 εξάμηνα.
«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποδεχτεί την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για τη συνεργασία ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, θα γνώριζε ότι το YALE παραιτήθηκε από το δικαίωμα για δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές που θα σπουδάσουν εκεί για 1-2 εξάμηνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με ΕΚΠΑ», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Νίκη Κεραμέως και προσθέτει: «Κρίμα που μια τόσο θετική εξέλιξη, αντιμετωπίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ με τόση μιζέρια και μικροψυχία», ήταν το σχόλιο της υπουργού.
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε το σχετικό απόσπασμα από τη συμφωνία μεταξύ ΕΚΠΑ και Yale, που αναφέρεται ρητά η απαλλαγή των φοιτητών από την υποχρέωση καταβολής διδάκτρων κατά τη φοίτησή τους στο πανεπιστήμιο του Yale.
Αν ο ΣΥΡ είχε αποδεχτεί την πρόσκληση να παραστεί στην εκδήλωση για τη συνεργασία🇬🇷 & 🇺🇸 ΑΕΙ, θα γνώριζε ότι το YALE παραιτήθηκε απο το δικαίωμα για δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές που θα σπουδάσουν εκεί για 1/2 εξάμηνα, στο πλαίσιο της συμφωνίας με ΕΚΠΑ. pic.twitter.com/7vdL6DOyao
— Niki Kerameus (@nkerameus) November 21, 2022
Ο Κώστας Γαβρόγλου σε πρόσφατη συνέντευξή του υποστήριζε ότι «κανένα αμερικανικό πανεπιστήμιο δεν έρχεται για το καλό της γνώσης και των φοιτητών» και ότι «υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες οικονομικές απαιτήσεις», αναφέροντας για τη συνεργασία μεταξύ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Yale ότι«τo Yale θα πάρει κανονικά δίδακτρα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.