- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσίπρας στη δευτερολογία του: Όλη η ομιλία Μητσοτάκη ήταν «δεν φταίω εγώ»
«Φτηνή η δικαιολογία για ακρίβεια λόγω Πούτιν»
Ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή - Αλέξης Τσίπρας: «Όλη η ομιλία Μητσοτάκη ήταν δεν φταίω εγώ»
«Άκουσα επί 45 λεπτά τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώνει σχεδόν τον πυρήνα της κριτικής που του άσκησα στην πρωτολογία μου, δηλαδή ότι διαπράττει το διπλό σφάλμα όχι μόνο να αφήνει τα πράγματα στην ενεργειακή ακρίβεια, στον πληθωρισμό να βαίνουν ανεξέλεγκτα, αλλά να προσπαθεί να παρουσιάσεις μια σχεδόν ειδυλλιακή πραγματικότητα σε σχέση με τις επιλογές και τα αποτελέσματα των επιλογών της κυβέρνησης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι «όλη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν "δεν φταίω εγώ" και ότι σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο και την Ευρώπη τα πράγματα είναι χειρότερα και ότι αυτός που ευθύνεται τούτη τη φορά είναι ο Πούτιν».
«Αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις σε σχέση με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα», είπε ο κ. Τσίπρας και εν συνεχεία απάντησε στο «επιχείρημα του πρωθυπουργού ότι ο Πούτιν φταίει για την ακρίβεια στην Ελλάδα».
«Η χώρα μας ήταν πρώτη στην ακρίβεια χρονδρεμπορικής ρεύματος τον Αύγουστο του ‘21, τον Νοέμβριο, τον Γενάρη, τον Φλεβάρη του ‘21. Υπήρχε ο Πούτιν κι ο πόλεμος στην Ουκρανία τότε κ. Μητσοτάκη; Πόσα ψέματα θα πείτε στον λαό για να δικαιολογήσετε τις επιλογές και τις ευθύνες σας;», είπε. Ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν υπήρχε ο Πούτιν όταν η κυβέρνηση προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, «όταν αποφασίζατε τη βίαιη απολιγνιτοποίηση υπήρχε ο Πούτιν; Όταν στις 5 Αυγούστου ‘21 θεσμοθετήσατε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μετακυλίοντας όλο το κόστους καταναλωτές, ήταν ο Πούτιν τότε; Τα υπερκέρδη του φυσικού αερίου το ‘21 δεκαπλάσια απ' ό,τι το ‘20. Ο Πούτιν τότε;».
«Είναι πάρα πολύ φτηνή η δικαιολογία σας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.