- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη
Για την παρακολούθηση του την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Παρακολουθήσεις: Ο Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη.
Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».
Προ ημερών ο κ. Πιτσιόρλας είχε τονίσει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, «για πρώτη φορά έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”».
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή του. Απηύθυνε, ωστόσο, και ένα «γιατί» προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει μια δημόσια απάντηση και επίσημες τοποθετήσεις.
Yπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
«Το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση», «ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση», «η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι», είπε στη συνέντευξή του ο κ. Πιτσιόρλας.
Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή
«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»: αυτό δήλωσε ερωτηθείς σχετικά με την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.
«Η ΕΥΠ δεν ήταν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λοιπόν τότε αποφάσισε για λόγους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.
«Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα ένα πράγμα από τον διοικητή της ΕΥΠ, αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.