- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη
Για την παρακολούθηση του την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
Παρακολουθήσεις: Ο Στ. Πιτσιόρλας κατέθεσε μήνυση κατά του Γιάννη Ρουμπάτη.
Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας, πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
Ειδικότερα, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:
«Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου».
Προ ημερών ο κ. Πιτσιόρλας είχε τονίσει: «Έχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία».
Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Πιτσιόρλας, μετά την κατάθεση του Γιάννη Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2019, «για πρώτη φορά έγινε παραδοχή ότι υπήρξε άμεση παρακολούθηση, ενώ λεγόταν ότι “το βρήκαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση”».
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως υπήρξε εντολή Τσίπρα για την παρακολούθησή του. Απηύθυνε, ωστόσο, και ένα «γιατί» προς τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι θα περιμένει μια δημόσια απάντηση και επίσημες τοποθετήσεις.
Yπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στα «Νέα», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αδιανόητο ότι τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όταν ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.
«Το ότι δεν μου τηλεφώνησε ακόμη ο Τσίπρας είναι κι αυτό μια απάντηση», «ο Τσίπρας με απασχολεί. Γιατί ειδικά μ’ εκείνον είχα μια πολύ βαθιά σχέση», «η διαφορά με την υπόθεση Ανδρουλάκη είναι ότι εμένα με παρακολουθούσαν οι δικοί μου άνθρωποι», είπε στη συνέντευξή του ο κ. Πιτσιόρλας.
Τσίπρας για παρακολούθηση Πιτσιόρλα: Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή
«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος»: αυτό δήλωσε ερωτηθείς σχετικά με την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.
«Η ΕΥΠ δεν ήταν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λοιπόν τότε αποφάσισε για λόγους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε.
«Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα ένα πράγμα από τον διοικητή της ΕΥΠ, αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση» τόνισε επίσης ο κ. Τσίπρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες
Στη στήλη Business Backstage δεν βλέπεις απλώς την είδηση, αλλά και το τι κρύβεται πίσω από αυτή. Κάθε εβδομάδα, όλα όσα κινούν την οικονομία — αλλιώς
Στόχος η υποχώρηση των τιμών κατά 5% έως 20% σε βασικά προϊόντα από τις 31 Αυγούστου
Τα νέα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ αποκαλύπτουν ανατροπές στις χρεώσεις για το 2026
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.