Πολιτικη & Οικονομια

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή: 7 εικόνες από την ομιλία του

Το μήνυμά του για την Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του στη Βουλή
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του στη Βουλή © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εικόνες από την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων - Το μήνυμά του για την Ελλάδα και τους στενούς δεσμούς με την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του στη Βουλή σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 μίλησε για τον αγώνα του ουκρανικού λαού που συνεχίζει να αντιστέκεται στη Ρωσία και έδωσε έμφαση στους στενούς δεσμούς ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ελλάδα.

«Ελευθερία ή θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες. Το ίδιο λέμε και εμείς σήμερα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να διώξουμε τους βαρβάρους. Να μάθουν ότι όποιος επιλέγει τον πόλεμο θα χάσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στην ελληνική Βουλή.

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη ο Ζελένσκι έκανε λόγο για «ισοπέδωση μια ειρηνικής πόλης που εκχριστιανίστηκε από τους Έλληνες και ισοπεδώθηκε από τους βαρβάρους». «Η οδύνη είναι μεγάλη και στην ελληνική και στην ουκρανική κοινότητα από τη βαρβαρότητα εναντίον του άμαχου πληθυσμού. Θεωρούν ότι θα παραμείνουν ατιμώρητοι. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Είναι υπόλογοι και θα λογοδοτήσουν» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Ζελένσκι.

Και συμπλήρωσε: «Η Φιλική Εταιρία συγκροτήθηκε εδώ, στη Μαριούπολη και έχει τεράστια σημασία αυτό. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια νέα Φιλική εταιρία να παλέψει, να σώσουμε την Ουκρανία και τον ελληνικό πληθυσμό. Η Μαριούπολη χρειάζεται την άμεση υποστήριξη σας». Κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή, υπογράμμισε: «Βοηθώντας την Ουκρανία βοηθάμε την ελευθερία. Ζήτω η Ουκρανία». Μετά την ομιλία Ζελένσκι ακολούθησε θερμό χειροκρότημα από βουλευτές της Βουλής, την ώρα που υπήρξαν αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα για το μέλος του Τάγματος Αζόφ που μίλησε στην Ολομέλεια.

Ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή (Ελληνικά) (07/04/2022)

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή - Ποιοι ήταν παρόντες

Η τηλεσύνδεση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή έγινε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, του επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, του εκπροσώπου εκ μέρους της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 Γιώργου Λογιάδη, ενώ απούσες -όπως είχαν δηλώσει- ήταν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας και προσφωνώντας τον Ουκρανό Πρόεδρο Β. Ζελένσκι τόνισε «πως με ιδιαίτερη τιμή και αισθήματα αλληλεγγύης σας υποδεχόμαστε στην Ολομέλεια της Βουλής».

Και πρόσθεσε: «Η ιστορική συνεδρίαση είναι αφιερωμένη στον αγωνιζόμενο και αμυνόμενοι ηρωικό λαό της Ουκρανίας απέναντι στην βάρβαρη εισβολή που, επί 43 ημέρες, γίνεται όλο και πιο απάνθρωπη. Η Ελλάδα καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την εισβολή». Επισήμανε τη βοήθεια της χώρας μας προς την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι «μας συνδέουν μοναδικοί ιστορικοί δεσμοί».

Από τα έδρανα των αξιωματούχων της Ολομέλειας παρακολούθησαν το μήνυμα που απευθύνει ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο Ουκρανός Πρέσβης Σεργκέι Σουτένκο και ο Α΄ Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Νικολά Κρουαζέ.

Σημειώνεται ότι ούτε οι μισοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρόντες. Για την ομιλία Ζελένσκι στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Σήμερα είμαστε όλοι Ουκρανοί».

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή σε εικόνες

H EUROKINISSI δημοσίευσε εικόνες από την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα Πέμπτη 7 Απριλίου 2022:

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βγήκε με τηλεσύνδεση στη Βουλή των Ελλήνων
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χειροκροτά όρθιος τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που μίλησε στη Βουλή

Θερμό χειροκρότημα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αρκετές απουσίες στην Ολομέλεια η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έγινε ο 9ος αρχηγός κράτους που μίλησε στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή μεταδόθηκε live

Η Νόνη Δούνια με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας παρακολουθεί την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ