Πολιτικη & Οικονομια

Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή: Τα παραλειπόμενα της συνεδρίασης

Όσα έγιναν μέσα στο Κοινοβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή
Ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ομιλία Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή - Η θερμή υποδοχή - Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που απουσίαζαν.

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Έλληνες βουλευτές τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έστειλε μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ουκρανού πρέσβη στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο.

Βουλή
Βουλή © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Βουλή: Θερμό χειροκρότημα στον Ζελένσκι
Βουλή: Θερμό χειροκρότημα στον Ζελένσκι © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ωστόσο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν από τα έδρανα της Βουλής. Παρόντες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Συρμαλένιος, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ο Νίκος Βούτσης, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η Χαρά Καφαντάρη, η Κατερίνα Νοτοπουλου, ο Γιώργος Βαρεμένος.

Όταν ολοκληρώθηκε η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ σηκώθηκαν όρθιοι και του απέδωσαν ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Αντιθέτως, κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν σηκώθηκε, ενώ οι περισσότεροι δεν χειροκρότησαν. Μεταξύ αυτών που χειροκρότησαν τον Ουκρανό πρόεδρο, ήταν ο Αλέξης Τσίπρας και η Όλγα Γεροβασίλη.

Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενδεχομένως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη χειροκρότησαν όταν είδαν να παίρνει τον λόγο ένα μέλος του τάγματος Αζόφ που δήλωσε ότι πολεμάει τους Ρώσους ναζιστές. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Φίλης αποχώρησε λέγοντας: «Τι είναι αυτά τα πράγματα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ