Πολιτικη & Οικονομια

Σακελλαροπούλου: Aγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο είδε στη Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή θα συμμετάσχει στην Πορεία Μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς - 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχεται αναμνηστικό δώρο μετά τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο που παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχεται αναμνηστικό δώρο μετά τον αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο που παρακολούθησε στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο. Η επίσκεψη σε χώρο όπου συγκεντρώνεται βοήθεια για την Ουκρανία.

Αγώνα μπάσκετ με αμαξίδιο, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Πανοράματος στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με μία ανθοδέσμη επτάχρονος αθλητής μπάσκετ με αμαξίδιο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, Χρήστος Καλούδης, ο οποίος της πρόσφερε αναμνηστικό δώρο.

Στον φιλικό αγώνα αναμετρήθηκαν οι ομάδες ενηλίκων «Μέγας Αλέξανδρος» και «ΑΣΑΘ ΑΡΗΣ». Η κα Σακελλαροπούλου συνομίλησε με όλους τους αθλητές, οι οποίοι της έδωσαν φανέλες με το όνομά της.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 θα συμμετάσχει στην Πορεία Μνήμης «Ποτέ ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς - 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού».

Σε αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια η ΠτΔ

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου σε σημείο που συγκεντρώνεται βοήθεια για την Ουκρανία

Για τη δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τον ουκρανικό λαό ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, καθώς και Έλληνες και Ουκρανούς εθελοντές.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε, γιατί είναι μία ανείπωτη τραγωδία αυτό που συμβαίνει στο σπίτι μας, στην Ευρώπη» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη τής εξέφρασε, ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες ως εκπρόσωπο όλης της Ελλάδας. «Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που στάθηκε δίπλα στον ουκρανικό λαό» είπε ο κ. Σαμπλούκ.

Η κα Σακελλαροπούλου ενδιαφέρθηκε μεταξύ άλλων για:

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια επέκτασης του προγράμματος React που έχει μετονομαστεί σε «Εστία», υπογραμμίζοντας ότι θα αιτηθεί δυνατότητα χρηματοδότησης. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης – Συκεών, Καλαμαριάς και Δέλτα έχουν την τεχνογνωσία, προσθέτοντας ότι υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περίπου 150 σπίτια, στα οποία θα μπορούν να στεγαστούν πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Ο κ. Σαμπλούκ εξήγησε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρεται με φορτηγά κυρίως στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας και από εκεί παραλαμβάνεται από άλλα μεταφορικά μέσα. Και συμπλήρωσε ότι παιδιά από την Ουκρανία ήδη παρακολουθούν μαθήματα στη Γερμανική Σχολή και σε αγγλόφωνα σχολεία.

Συντονιστές της δράσης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Προξενείο της Ουκρανίας και τους «Φαρμακοποιούς του Κόσμου» 120 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας (φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα κ.ά). Επιπλέον έδειξαν φωτογραφίες στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη και από την παραλαβή τους σε ουκρανικές πόλεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε επίσης με εθελοντές που έχουν αναλάβει τη διαδικασία της συλλογής των ειδών πρώτης ανάγκης για τον ουκρανικό λαό.

Ενημέρωση της ΠτΔ, για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ