Ελλαδα

Η Θεσσαλονίκη αγκαλιάζει τους Ουκρανούς πρόσφυγες (βίντεο)

Κωνσταντίνος Ζέρβας: «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πρόσφυγες
Ουκρανοί πρόσφυγες © EPA/ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΑΚΗ

Η Θεσσαλονίκη στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες. Τι δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στη Θεσσαλονίκη περισσότεροι από 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας, τρόφιμα, φάρμακα και είδη ρουχισμού, έχουν ήδη συγκεντρωθεί και αποσταλεί από το δημαρχιακό μέγαρο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε απόψε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.  

«Από την πρώτη στιγμή ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι αρωγός στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό» είπε ο κ. Ζέρβας.

Και πρόσθεσε: «Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, όταν είδα κάποιες από τις κούτες με αυτοκόλλητο τον Μέγα Αλέξανδρο να καταφτάνουν στο Κίεβο και να μεταδίδονται από τα τοπικά δελτία ειδήσεων. Μαζί με τα επιχειρήματά μας για ειρήνη και για παύση των εχθροπραξιών, οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που δοκιμάζονται και να ευχαριστήσω όλους τους δημότες και τις επιχειρήσεις που έφεραν τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια, η διοίκηση λαμβάνει μέριμνα, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει σε μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων σε όλη την πόλη, πρόσφυγες που θα έρθουν από την Ουκρανία. «Εμείς δεν κάνουμε καμία διάκριση, όποια και να είναι η προέλευση του πρόσφυγα» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Νωρίτερα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό και τους Ελληνες ομογενείς.  

Πέρα από την καταδίκη του πολέμου, ο κ. Ζέρβας στην τοποθέτησή του ανέφερε πως η φετινή πορεία μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, υπό τον τίτλο «Ποτέ Ξανά, Θεσσαλονίκη - Άουσβιτς 79 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού» την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη βάση Ναυτοπροσκόπων στην Καλαμαριά φιλοξενούνται Ουκρανοί πρόσφυγες | 14/3/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ