- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αντιπαράθεση Γεωργιάδη - Βίτσα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis
«Έχει ένας από εσάς το θάρρος να σηκωθεί και να πει συγγνώμη»
Κόντρα Γεωργιάδη - Βίτσα στη Βουλή για την υπόθεση Novartis. «Θα μου ζητήσει κανείς συγγνώμη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα σημειώθηκε, περί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στην ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Βίτσας έκρινε ότι στην υπόθεση Novartis «υπάρχει - κατ' ελάχιστο - πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη», και τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι είναι «ντροπή», που δεν βγαίνει ένας βουλευτής της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης να του ζητήσει συγγνώμη, όταν μέλη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορούσαν ονομαστικά, ότι δωροδοκήθηκε από την εταιρεία Novartis.
Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του για την πρόταση δυσπιστίας, και μετά την κύρια ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Βίτσας είπε ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές, «ακόμα και όταν υποβιβάζεται ο δικαστής που την είχε αναλάβει, ακόμα και όταν δεν δέχθηκε το δικαστικό σώμα να παραλάβει τα στοιχεία από τους Αμερικάνους, ακόμα κι αν δόθηκαν οι μάρτυρες στη δημοσιότητα. Το λέει και το Σύνταγμα… Να συμφωνήσουμε όμως ότι, υπάρχει σκάνδαλο Novartis και ότι έγινε στην περίοδο της δικής σας διακυβέρνησης; ρώτησε ο κ. Βίτσας και συνέχισε: «έχω δικαίωμα να κρίνω, ότι σε αυτό το σκάνδαλο υπάρχει - κατ' ελάχιστο - πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη;».
Σχολιάζοντας τη θέση του κ. Βίτσα, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι αυτό που ζήτησε ευθέως ήταν η συγγνώμη για τις προσωποποιημένες κατηγορίες από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «από συναδέλφους σας πρώην υπουργούς, που με κατηγορούσαν ονομαστικά ότι δωροδοκήθηκα από την εταιρεία Novartis, και τώρα που έβγαλε την απόφασή της η Δικαιοσύνη, είπατε: «σεβαστές οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά». «Εάν θέλετε να κάνουμε κουβέντα για το σκάνδαλο Novartis, πολύ ευχαρίστως. Αλλά χάνοντας, η εισαγγελέας διαφθοράς κα Τουλουπάκη, τα χρόνια για να κυνηγάει εμάς, δεν άσκησε διώξεις κατά γιατρών, και τώρα, για τους περισσότερους έχουν παραγραφεί τα πιθανά αδικήματα, και το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις από αυτούς», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο @AdonisGeorgiadi αφου ολοκληρωνει την ομιλια του ,την πιο σημαντικη για τους θεσμους στη χθεσινη συνεδριαση μιλωντας κυριως προς την πλευρα των στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνουσαν αλλα δεν αντεδρασαν στις διωξεις γυριζει και προς τους συναδελφους του τη ΝΔ στους οποιους https://t.co/f80pmsCtL6
— Anastasios Telloglou (@telloglou) January 30, 2022
Εγώ ρώτησα: «για το γεγονός ότι με λέγατε κλέφτη, θα μου ζητήσετε συγγνώμη; Έχει ένας από εσάς το θάρρος να σηκωθεί και να πει συγγνώμη κ. Γεωργιάδη;» ρώτησε, εκ νέου ο υπουργός Ανάπτυξης.
Στην Βουλή, βάσει Κανονισμού, όταν ο ομιλητής αναφέρεται σε σένα ονομαστικά, λαμβάνεις τον λόγο «επί προσωπικού». Χθες οι @tsakalotos @andreasxanthos προσποιούνταν ότι δεν άκουσαν παρά την υπενθύμιση από το Προεδρείο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. Για μία συγγνώμη… pic.twitter.com/Cv12x7cQBS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) January 30, 2022
Ανταπαντώντας, ο κ. Βίτσας είπε: «ότι θεωρούμε πως έχετε πολιτική ευθύνη, σαν κυβέρνηση, κι εσείς ο ίδιος ως υπουργός Υγείας, για το σκάνδαλο Novartis - κατ' ελάχιστον - το θεωρούμε. Οπότε θα περιμένετε πάρα πολύ να σας ζητήσουμε συγνώμη. Δεν θα σας δώσουμε αυτή τη χαρά», είπε ο κ. Βίτσας, με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει από τα υπουργικά έδρανα: «Ντροπή σου. Για τη δωροδοκία, με λέγατε ψεύτη. Και δεν ντρέπεστε…».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.