- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη & Αβραμόπουλο
Έκλεισε η υπόθεση
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο ο φάκελος για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Στο αρχείο μπήκε και ο φάκελος του Άδωνι Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου για την υπόθεση Novartis.
Και οι τρεις επίκουροι ανακριτές που χειρίστηκαν την υπόθεση τάχτηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης της υπόθεσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Αντιθέτως για τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μία επίκουρος ανακρίτρια υποστήριξε ότι θα έπρεπε να κληθεί για νέες εξηγήσεις. Ωστόσο την άποψή της δεν τη δέχτηκαν οι άλλοι δύο ανακριτές.
Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «εκ του υπάρχοντος αποδεκτικού υλικού δεν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις του πρώην υπ. Υγείας Α. Γεωργιάδη που να δύνανται να συσχετισθούν με πιθανή πράξη παθητικής δωροδοκίας-δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων.
»Ως εκ τούτου και οι αιτιάσεις του μάρτυρα με την κωδική ονομασία Κελέση δεν βρίσκουν έρεισμα στο ως άνω αποδεικτικό υλικό. Δεν προέκυψαν επίσης πραγματικά περιστατικά ικανά να θεμελιώσουν την αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
H υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό Υγείας. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε στη δευτερολογία στην Κεντρική Επιτροπή για τις εσωκομματικές διαφωνίες και τον Παύλο Πολάκη
«Ο αγώνας συνεχίζεται, δεν τελείωσε»
Ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του, απέρριψε όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν στο συνέδριο
«Τρεις μήνες χωριζόμαστε δίνοντας διαπιστευτήρια ποιος αγαπάει τον Τσίπρα» - Πυρά κατά του Φάμελλου
Τι ζητούν από τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο και η θέση τους για το κόμμα Τσίπρα
Τι τελικά ισχύει με την αίτηση
Και όχι αν θα είμαστε δίπλα ή απέναντι στον Τσίπρα
Ποιος είναι ο βασικός υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Συμμαχία με Τσίπρα ή αυτόνομη πορεία;
Αποδέχεστε όντως ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος;
Η έμφαση να συνεχίσει να δίνεται σε μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις
«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου
Στερείται λογικής η ταύτιση Τσίπρα-Μητσοτάκη
Η συγγνώμη του Κιέβου στην Αθήνα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο πρώην πρωθυπουργός
«Έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η εμπιστοσύνη δεν είναι δεδομένη. Είναι αποτέλεσμα συνέπειας μεταξύ αρχών και πράξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.