- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζεϊμπέκικο χορεύει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την ήττα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Το τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» και τα αποτελέσματα.
Με ζεϊμπέκικο ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε τη σαρωτική ήττα του από τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν σε μαγαζί στα Εξάρχεια μετά τα αποτελέσματα.
Ο ηττημένος στις εκλογές ΚΙΝΑΛ επέλεξε να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο. Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Συννεφιασμένη Κυριακή» ο Γιώργος Παπανδρέου χόρεψε χαμογελαστός, με φίλους του να χτυπούν παλαμάκια και να τον επευφημούν.
Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου (βίντεο)
Σε ανάρτησή του στα social media ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε: «Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι, μόνο αγωνιστές…». Το βίντεο με το ζεϊμπέκικο μετά την ήττα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ κάνει τον γύρο του διαδικτύου.
Η «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Γιώργου Παπανδρέου απόψε. pic.twitter.com/JX5QTIIwo6
— George Evgenidis (@g_evgenidis) December 12, 2021
«Συννεφιασμένη Κυριακή» - Το τραγούδι που χόρεψε ζεϊμπέκικο ο Γιώργος Παπανδρέου
Η «Συννεφιασμένη Κυριακή» που χόρεψε ζεϊμπέκικο ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ρεμπέτικο τραγούδι. Μουσική και στίχους έγραψε ο Βασίλης Τσιτσάνης, αν και υπάρχουν απόψεις ότι δημιουργός είναι και ο Αλέκος Γκούβερης.
Η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού έγινε το 1948 από τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και τη Σωτηρία Μπέλλου, ενώ το έχουν ερμηνεύσει και άλλοι τραγουδιστές όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης με τη Μαρινέλλα και τη Γιώτα Λύδια, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Δημήτρης Μπάσης με τον Δημήτρη Μητροπάνο και τον Θέμη Αδαμαντίδη και άλλοι.
Ο συνθέτης Μάνος Χατζιδάκις διασκεύασε το κομμάτι «Συννεφιασμένη Κυριακή» για πιάνο, συμπεριλαμβάνοντας ηχογράφησή του στο άλμπουμ του 1970 «Έξη Λαϊκές Ζωγραφιές».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε τον Γιώργο Παπανδρέου στις εκλογές ΚΙΝΑΛ - Η πρώτη δήλωση
Λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Κυριακής ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τις πρώτες δηλώσεις του μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.
«Σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα για την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Μια νέα εποχή με δυναμισμό αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση» είπε. Και πρόσθεσε «Ενωμένοι θα προχωρήσουμε στην αναγέννηση της παράδοσης».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε ονομαστικά τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν, όπως είπε, και τους κάλεσε να υπερασπιστούν όλοι μαζί, ενωτικά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για «ενότητα και πολιτική αυτονομία». «Η αναμέτρηση τελείωσε απόψε. Δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Μόνος νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη» ξεκαθάρισε.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του υπογράμμισε πώς έχει πλήρη επίγνωση των ευθυνών που ανέλαβε και δεσμεύτηκε «για νίκη της παράταξης και της πατρίδας». «Ξεκινάμε μαζί ένα ωραίο ταξίδι. Η Δημοκρατική παράταξη επέστρεψε. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Να' στε καλά και καλό μας αγώνα» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κέρδισε τον Γιώργο Παπανδρέου στον β' γύρο.
Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα ποσοστά που συγκέντρωσαν Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης στον β' γύρο.
Σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ) τα αποτελέσματα του β' γύρου για την ανάδειξη προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής έχουν ως εξής:
Στο 95,37% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 67,9% (132.706 ψήφοι) και ο Γιώργος Παπανδρέου 32,1% (62.748 ψήφοι).
Υπενθυμίζεται ότι πριν χορέψει το ζεϊμπέκικο με τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι», επισημαίνοντας ότι «ήταν ένας ωραίος αγώνας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Εθνοπατριωτικό λεξιλόγιο, περιστέρια της ειρήνης, καταγγελία των γερακιών του Τελ Αβίβ — ποτέ της Τεχεράνης
Τέλος στην εκκρεμότητα δεκαετιών βάζει νέα ρύθμιση της Σοφίας Ζαχαράκη - Ποιους αφορά η διαδικασία
Ο οίκος επιβεβαιώνει το αξιόχρεο αναγνωρίζοντας μεταρρυθμίσεις, ανάπτυξη και συνεχή αποκλιμάκωση του χρέους
Όσα πρέπει να προσέξουν μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων
«Πάρτι πάρτι στις 7 του Μάρτη». 22 και κάτι χρόνια πριν
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.