- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου
«Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», τόνισε ο υπουργός
Κώστας Σκρέκας: Οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου.
Στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα εξής μέτρα:
- Διπλασιασμός επιδόματος ρεύματος
- Έκπτωση φυσικού αερίου
Όπως είπε ο υπουργός, θα υπάρξει οριζόντια έκπτωση 15% σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου, ενώ έκανε λόγο για αυξημένα κριτήρια σχετικά με το επίδομα θέρμανσης (ποσό: 100 ευρώ έως 750 ευρώ)
«Η κρατική επένδυση αφορά όλου τους παρόχους», είπε σχετικά με τον διπλασιασμό της επιδότησης ρεύματος. «Επιπλέον, ζητήσαμε από τη ΔΕΗ και ιδιώτες παρόχους για την κατανάλωση άνω των 300 κιλοβατώρων να προχωρήσουν σε επιπλέον εκπτώσεις, για να απορροφήσουν την ανατίμηση».
Ως προς το φυσικό αέριο, η επιδότηση για τους καταναλωτές θα είναι ενισχυμένη μέσω επιδόματος θέρμανσης (για όσους πληρούν τα νέα εισοδηματικά & περιουσιακά κριτήρια) και μέσω έκπτωσης από άλλους παρόχους.
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο θα κρατήσει η ενεργειακή κρίση. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους τους καταναλωτές», τόνισε.
Σκρέκας: Τα έργα στις πυρόπληκτες περιοχές
«Έχουμε κινητοποιηθεί άμεσα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές είχε ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των κορμών από τις επικίνδυνες εκτάσεις», είπε ο Κώστας Σκρέκας και δήλωσε πως είναι σε στενή συνεργασία με τα δασαρχεία.
«Γίνονται έργα σε τέσσερις υδρολογικές λεκάνες, οι τρεις από αυτές στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και μία στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Σε όλα τα προηγούμενα χρόνια μετά από μία σεζόν ξεκινούσαν τα έργα, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που είχαμε πυρκαγιές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν οι εργασίες», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Παράλληλα, ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως κάθε χρόνο είναι φανερά στη χώρα μας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούμε στην κλιματική κρίση.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.